GÖRÜNTÜLÜ

Bekir: YBŞ ve HPG’nin Musul operasyonuna katılması olumlu bir adımdır

Tevgera Azadî Kerkük İl Örgütü Eşbaşkanı Nevzat Bekir, “YBŞ ve HPG güçlerinin resmi olarak Musul operasyonuna davet edilmeleri yerinde ve olumlu bir adımdır” dedi.

Tevgera Azadî Kerkük İl Örgütü Eşbaşkanı Nevzat Bekir, “YBŞ ve HPG güçlerinin resmi olarak Musul operasyonuna davet edilmeleri yerinde ve olumlu bir adımdır” dedi.

ANF’ye konuşan Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) Kerkük İl Örgütü Eşbaşkanı Nevzat Bekir, YBŞ ve HPG güçlerinin 2014 yılından itibaren DAİŞ çetelerine karşı en etkili mücadeleyi verdiğinin altını çizdi.

Bekir, “YBŞ; HPG ve YJA-STAR güçlerinin desteği ile Êzidî halkımızı daha büyük bir soykırımdan korudu. Kendi topraklarının özgürleştirme hamlesine katılması olumlu bir gelişmedir. Şengal’in çevresi de çetelerden temizlenmelidir” diye konuştu.

‘YBŞ VE HPG, DAİŞ SAVAŞINDA EN ETKİN GÜÇ KONUMUNDADIR’

Irak merkezi hükümetinin YBŞ güçlerini resmi olarak operasyona dahil etmesinin önemli olduğunu belirten Nevzat Bekir şunları söyledi: “Tevgera Azadî olarak YBŞ’nin Irak merkezi hükümeti tarafından resmi olarak Musul operasyonuna katılması için davet edilmesini önemli görüyoruz. Çünkü YBŞ bölgede yaşayan bir halkı temsil ediyor ve bu halk DAİŞ çetelerinin saldırılarından en çok zarar gören halktır. Onun için kendi topraklarının özgürleştirilmesine katılması olumlu ve normaldir. Bilindiği gibi YBŞ; HPG ve YJA-STAR güçlerinin desteği ile kendi halkını soykırımdan korudu. Şimdi de esir olan Êzidî kardeşlerimizi kurtarmak için Musul hamlesine Êzidî askeri gücü olarak bağımsız katılıyor. Bu önemli bir gelişmedir.”

HPG ve YJA-STAR güçlerinin de YBŞ güçlerine operasyonda destek vermesinin önemli olduğunu ifade eden Bekir “HPG güçleri çok önemli ve profesyonel bir güçtür. Güney Kürdistan’da Celewla, Maxmur, Kerkük ve diğer bazı bölgelerde büyük kahramanlık destanları yazarak bu bölgelerin DAİŞ çetelerinden kurtarılması için peşmerge ile ahenk içinde mücadele etti. Şengal’de de YBŞ güçlerine verdiği destek ile baştan beri Êzidî halkımızın savunmasında büyük bir rol oynadı ve Musul operasyonunda da YBŞ güçlerini desteklemesi ve onlarla birlikte katılması çok önemlidir” dedi.

...