Binlerin katıldığı Kandil Newroz’u sona erdi

Tevgera Azadi tarafından “Ulusal direnişle Newroz’u halkların başarısı ve Önder Apo’nun özgürlüğü haline getireceğiz” sloganı ile Kandil’de yapılan Newroz kutlaması sona erdi.

Tevgera Azadi tarafından “Ulusal direnişle Newroz’u halkların başarısı ve Önder Apo’nun özgürlüğü haline getireceğiz” sloganı ile Kandil’de yapılan Newroz kutlaması sona erdi.

Kandil’de on binlerce Kürdistanlı ve yüzlerce gerillanın katılımıyla gerçekleştirilen Newroz kutlaması saat 11:00’da başladı. Kutlamaya KCK’nin ulusal birlik ve demokratik özerklik çağrısı yaptığı mesaj damga vurdu. Aynı zamanda kutlamada verilen mesajların hepsinde de Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federalizm sistemi ve Kuzey Kürdistan’daki direniş selamlandı. 

Ey Raqip marşının okunması ve Newroz ateşinin yakılması ile başlayan kutlamada sık sık, “Bıji Serok Apo”, “Şehitler ölmez”, “Yaşasın gerillanın, savaşçıların ve peşmergelerin direnişi” ve “Önder Apo’ya özgürlük” sloganları atıldı. 

Kutlamada, KCK, RJAK, Tevgera Azadi, KNK, Kürdistan Yurtsever Gençlik Topluluğu ve PYD adına ayrı ayrı konuşmalar yapıldı. 

Newroz hazırlık komitesi adına açılış konuşmasını yapan Mıhemed Emin, Newroz’un her dört parça Kürdistan’a, gerillalara, savaşçılara, peşmegelere ve Öcalan’a kutlu olmasını dileyerek konuşmaya başladı. Mıhemed Emin 2016’nın Kürt halkının ve tüm Ortadoğu halklarının başarı yılı olacağını söyledi.

‘GÖNÜL ÖNDER APO’NUN DA BUGÜN ARAMIZDA OLMASINI İSTER’

Kandil Newroz’unda Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) adına bir konuşma yapan milletvekili Ferhad Sengawi, tüm Kürt halkının Newroz bayramını kutlayarak sözlerine başladı. Sengawi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önder Apo’nun bayramını kutluyorum. Gönül çok isterdi ki, bugün Önder Apo’da aramızda olaydı. Önder Apo’nun özgürlüğü için hepimiz mücadeleyi yükseltmeliyiz. Ulusal birlik ruhu için hepimizin tek ses, tek söz olmamız gerekir.” 

Kutlamada Koma Awaze Çiye, Koma Rojiya ve Koma Penaber’in yanı sıra sanatçılar Casıme Saz, Özlem Bağlayan, Hivda Gökel, Berhem Şemami, Ciwan Adar ve Berbang sahne aldı. 

Binlerce kişinin çektiği halaylarla Kandil’deki Newroz kutlaması sona erdi.

...