Borik köyünde KDP-AKP'ye karşı sokağa çıkıldı

Xanesor'a bağlı Borik köyünde yaşayanlar, KDP-AKP saldırılarına karşı sokağa çıktı.

Borik köyünde yaşayan halk bugün Xanesor'da yaşanan çete saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptılar. Gençlik Komitesi Adına Borik Ecez Ezidxan, gençlerin ve kadınların da katıldığı eylemde yazılı açıklamayı okudu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"3 Ağustos'ta Êzidîlerin inancını ortadan kaldırma planları yapılmıştı ve DAİŞ çeteleri bize saldırdı. Büyük bir direniş sergilendi ve bu plan boşa çıkarıldı. Fakat Êzidî halkı üzerine yapılan kirli planlar devam eti. Şimdi de Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti sonrası Êzidî halkının kazanımlarına ve değerlerine yönelik yeni bir saldırı daha gerçekleştirildi. 2 Mart'ta Türkiye ve ENKS çeteleri KDP desteğini alarak bize saldırdılar. Biz Borik köyü halkı olarak bu saldırıyı kınıyoruz ve düşmanlarımız hangi düzeyde saldırı gerçekleştirirler ise gerçekleştirsinler, biz topraklarımızı ve inancımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağız."

'DİRENİŞ BÜYÜTÜLMELİ'

Eylemde Borik Kadın Komitesi Üyesi Tekuz Anna ve Hukuk ve Adalet Komitesi Üyesi Mam Bijar Zamo da birer konuşma yaparak saldırıları kınadılar. Yapılan konuşmalarda direnişin yükseltilmesi çağrısı yapıldı.