Bremen’de Kardeş Aile Kampanyası için toplantı

Almanya’nın Bremen kentinde Kardeş Aile Kampanyası için yapılan halk toplantısına katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Devletin Cizre vahşetinde, yüzlerce çocuk yetim kaldı.

Almanya’nın Bremen kentinde Kardeş Aile Kampanyası için yapılan halk toplantısına katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Devletin Cizre vahşetinde, yüzlerce çocuk yetim kaldı. Bu çocuklara barınacakları bir yer sağlamak hepimizin vicdani sorumluluğudur” dedi.

Sur, Cizre başta olmak üzere Kürdistan’da AKP çetelerinin oluşturduğu yıkımlar sonucu Kürdistan’daki halk ile dayanışmak amacıyla başlatılan Kardeş Aile Kampanyası çalışmaları kapsamında Almanya’nın Bremen eyaletinde de halk toplantısı yapıldı.

NAV-DEM Bremen’in organize ettiği halk toplantısına HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız katılarak bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünde başlatılan süreçle yeni bir yaşamın inşa edilmeye başlandığını, ancak bu sürecin öncesinde içinde AKP devletinin çete uzantılarının olduğu birçok karanlık oyun, binlerce insanın gözaltına alınması sürecinin devamında Amed’deki saldırı ile bozduğunu söyledi.

Cizre’de yaşanan vahşette yüzlerce insanın AKP devleti çeteleri ve DAİŞ ortaklığıyla katledildiğini, vahşet bodrumlarında katledilen sivillerin hala birçoğunun cenazesinin alınmadığını da hatırlatan Sarıyıldız, “Kamuoyunda yapılan bazı spekülasyonların bilinçli olarak AKP devleti ve çeteleri tarafından yapılıyor. Onlara sormak lazım, 1990’lardaki Cizre ve diğer katliamlarda hendekler mi vardı ki bu gün hendekler üzerinden kirli propaganda yapılıyor” dedi.

Kardeş Aile Kampanyası’na katılarak, orada kimsesiz, yetim çocukları, yıkım ve işgalden zarar görmüş ailelerin yaralarına merhem olacağına dikkat çeken Sarıyıldız şunları belirtti: “Kardeş aile kampanyası çerçevesinde ailelerle birbirlerini görüştürüp biz aradan çekiliyoruz. Onlar kendileri dayanışmalarını, yardımlaşmalarını kendileri sürdürüyorlar. Biz sadece aracı oluyoruz.”

Kampanyayı birçok kurumun yürüttüğünü söyleyen Sarıyıldız, bu kurumlar aracılığıyla ya da direkt kendisine sosyal medya hesapları (Sarıyıldız’ın twitter hesabı: @FaysalSaryldz) üzerinden ulaşılarak, Kardeş Aile Kampanyası’na katılabileceğini söyledi.

“Devletin Cizre vahşetinde, yüzlerce çocuk yetim kaldı. Bu çocuklara barınacakları bir yer sağlamak hepimizin vicdani sorumluluğudur” diyen Sarıyıldız, şu çağrıda bulundu: “Barınacakları bir yerleri kalmayan ailelere, koruyucu aile olalım. Bu çağrım Avrupa’da yaşayan halkımızadır. Koruyucusu olacağımız aileye her ay 100-150 Euro vermek güç olmasa gerek.”

Toplantı, birçok kurum temsilcisi ve bireyin kampanyaya destek çağrısıyla devam etti. 

Bremen’de kampanyaya katılmak isteyenlerin Bremen NAV-DEM yöneticilerine de başvurabilecekleri belirtildi.

...