Brüksel Oturma Eylemi Tertip Komitesi'nden açıklama

Brüksel Oturma Eylemi Tertip Komitesi, kentteki katliam dolayısıyla eyleme 28 Mart'a kadar ara verildiğini bildirdi. Komite, DAİŞ'in katliamından AKP'nin de sorumlu olduğunu belirterek, ortak mücadele vurgusunda bulundu.

Brüksel Oturma Eylemi Tertip Komitesi, Brüksel'deki eylemlerine ve katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Belçika’nın başkenti Brüksel’de 15 Mart tarihinden itibaren, AKP devletinin Kürt halkı üzerindeki katliam ve baskılarını gündem yapmak, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek, Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi ve diğer Kürt şehirlerinde sivillere ve kentlere yapılan bombalamaları Avrupa Birliği'nin gündemine koymak amacıyla çadırlı bir oturma eylemi başlatılmıştır. Eylemimiz Belçika polisi ve ilgili kurumlarının izni ile yapılmaktadır" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'ERDOĞAN VE AKP SORUMLUDUR'

"Diktatör Erdoğan ve TC devletinin ilgili bazı bakanlıkları gerçek yüzlerinin açığa çıkması, teşhir olmalarından dolayı sürekli olarak oturma eylemini hedef göstermişlerdir. Erdoğan-AKP çetelerinin Kürt halkı üzerinde uyguladığı faşist terörü Belçika’da da yapmak istemiş, çadır eylemimizin iptal edilmesi için her tür girişimde bulunmuşlardır. Diplomatik anlamda yaptıkları bu girişimlerin hiçbiri sonuç almamıştır.
Bunun üzerine Erdoğan ve AKP devleti yurt dışında kendisine bağlı faşist militer güçleri devreye koyarak çadırı yakma girişiminde bulunmuştur. Cizre’de sivil insanları üzerine benzin dökerek yakanlar Avrupa’nın başkentinde aynı zihniyeti tekrarlamak istemiştir.

Kobanê'de ve Rojava’nin diğer yerlerinde DAİŞ terör örgütüne destek vererek Kürt halkını katletmeyi ve teslim almayı hedefleyen Erdoğan ve AKP çeteleri bugün Belçika halkını ve hükümetini tehdit etmektedir. Erdoğan’ın yaptığı tehditlerden sonra Belçika’da DAİŞ eylemcileri harekete geçmiş, onlarca sivil insan DAİŞ’in yaptığı saldırılar sonucu ölmüştür. Erdoğan ve AKP hükümeti DAİŞ, El-Nusra vb. diğer terör örgütlerine siyasi ve lojistik destek vermektedir. Dolayısıyla Belçika’daki sivil masum insanların ölümünden Erdoğan ve AKP hükümeti sorumludur."
Açıklamada, katliamdan dolayı başsağlığı da dilenerek, "Belçika halkının üç günlük yasına Brüksel çadır eylemindeki eylemciler olarak bizler de katılıyor, Belçika halkının acılarını paylaşıyoruz. Yapılan bu insanlık dışı terör saldırısından dolayı yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifa diliyoruz. Belçika halkı ile AKP/DAİŞ faşizmi başta olmak üzere halklarımıza yönelik her tür saldırı karşısında dayanışma içerisinde olacağımızı belirtiyoruz" denildi.

EYLEME 28 MART'TA DEVAM

Brüksel Oturma Eylemi Tertip Komitesi, terör saldırısından dolayı alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle eyleme 27 Mart Pazar gününe kadar ara verildiğini bildirerek, "Eylemimiz 28 Mart Pazartesi günü saat 11.00'de yeniden eskisi gibi kaldığı yerden devam edecektir. Tüm duyarlı, yurtsever, demokrat kesimleri eylemimize katılmaya, DAİŞ/AKP terörüne karşı ortak mücadele etmeye, kenetlenmeye, dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtti.