'Bu halkın mücadelesi Botan topraklarından zulmü yok edecektir'

Şırnak'ta soykırım saldırılarından kaynaklı evlerini terk ederek, kent merkezinin çevresine kurdukları çadırlarda yaşamını devam ettiren aileleri, HDP milletvekilleri ziyaret etti.

Şırnak'ta soykırım saldırıları 54'üncü gününde devam ederken, kent merkezinde ki evlerini terk etmek zorunda kalan halkın Dergûl (Kumçatı) Beldesi'ne bağlı İkizce ve Avgamasiya köyünde kurdukları çadırlarda kentin bombalanışını izliyorlar. HDP Milletvekilleri Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Bedia Özgökçe ve Leyla İmret çadırlarda kalan yurttaşları ziyaret etti. Tek tek çadırları gezen HDP'li vekiller, halkın sorunlarını dinledi.

Çadırları ziyaretleri esnasında HDP Milletvekilleri adına konuşan Baydemir, Kürdistan'da soykırım saldırılarının söz konusu olduğunu dile getirerek, "Halkımız şunu iyi bilmeli ki her nerede, dünyanın neresinde zulüm varsa, bu zulmün karşısında da direniş vardır. Bugüne kadar hiç bir zalimin zulmü sonuna kadar devam etmemiştir. Günü gelmiştir ki zalimler kendi zulümlerinin kurbanı olmuştur. Nasıl Saddam ve Kaddafi kendi zulümlerinin kurbanı olmuşlardır, nasıl ki Dehaklar, Firavunlar kendi zulümlerinin içinde boğulmuştur, bugün ki Dehaklar, Bugün ki Nemrutlarda kendi zulümlerinin kurbanı olacaktır" diye konuştu.

Halkın devletin zulmünden kaynaklı çadırlarda kalmak zorunda kaldığını dile getiren Baydemir, "Şırnak halkı bu zor şartlarda yaşamını sürdürme mücadelesi veriyor. Şırnak halkın bizden talep ve istekleri ne olursa yerine getireceğiz ve onların birer hizmetçisi olacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocukların, bu zulme karşı mücadele eden annelerimizin hizmetinde olacağız" dedi.

Ortadoğu'daki siyasal ve çatışmalı sürece değinen Baydemir, "Ortadoğu'da bu güne kadar gelişen insanlık, savaş politikaları ile parçalanmıştır. Ancak biz buna karşı umudumuzu yetirmeyeceğiz. Biz aydınlık günler için umudumuzu yetirmeden insanlığı inşa etmeye devam edeceğiz. Bu halkın mücadelesi Botan topraklarından zulmü yok edecektir. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından HDP'li vekiller çadırları gezerek, halkı ziyaret etmeye devam etti. (yk-özp/