Büyük Amed Newrozu çalışmaları tamamlandı

Amed'de yarın düzenlenecek Newroz için çalışmalar tamamlandı.

Amed'de yarın düzenlenecek Newroz için çalışmalar tamamlandı.

Amed'de Newroz Parkı'nda yarın kutlanacak olan Newroz için süsleme ve çeşitli hazırlıklar tamamlandı. Her yıl olduğu gibi halk bir gün öncesinden Newroz alanına gelmeye başladı.

Hükümetlerin vatandaşlarına “gitmeyin” telkinlerine rağmen Kürt halkı ile dayanışma amacıyla gelen çeşitli uluslardan heyetler de Amed’e vardı. Başta Fransa, İtalya, Almanya, Norveç, Bask ve Katalonya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden seçilmişler, yerel yöneticiler, sivil toplum örgütleri, gazeteciler, gençlik örgütleri ve aktivistler Amed Newrozu’na katılım sağlayacak. 3 gün öncesinden gelen heyetler Amed’teki sivil toplum kurumlarını ve seçilmişleri ziyaret ederek bölgede yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Newroz Tertip Komitesi'nden alınan bilgiye göre, 28 farklı ülkeden siyasi parti, sendika, belediye ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyet, Amed’de bulunuyor.

ÖCALAN'IN MESAJLARI OKUNACAK

Kutlamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz mesajlarından derlenen bir mesaj da okunacak. Mesaj, İmralı Heyeti Sözcüsü, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından okunacak.
 

...