Çakırsöğüt Tugayı’na roketli eylem

YPS ve YPS-JIN üyelerince Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası tugaydan dumanların yükseldiği görülürken, Şırnak'ta son günlerin en yoğun bombardıman ve çatışmaları yaşanıyor.

Şırnak'ta devam eden soykırım saldırılarının 20'nci gününde YPS ve YPS-JIN üyelerince Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na roketli eylem düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde de eylem düzenlenen tugaya yapılan roketli eylemde tugay nizamiyesi ve nöbetçi kulübelerinden dumanların yükseldiği görülüyor. Saldırı sonrası tugayın çevresinde silahlı çatışma yaşandı. Çatışmalardaki ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi edinilemezken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde de YPS ve YPS-JIN üyelerince kentin hakim tepesinde bulunan Çakırsöğüt Jandarma Tugayı ile Dicle ve Cumhuriyet mahalleleri arasında özel harekatçıların konuşlandırıldığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne eş zamanlı saldırı düzenlenmişti.

Öte yandan kente yönelik yoğun bombardıman devam ediyor. Özel harekatçıların merkezi olan Gümüştepe'ye konuşlandırılan tank ve obüslerle İsmetpaşa Mahallesi yoğun olarak bombalanıyor. Tank ve obüs mermilerinin isabet ettiği evlerde siyah dumanların yükseldiği görüyor.

Son günlerin en yoğun bombardımanının sürdüğü kentte, çatışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.