Çatak'ta Newroz kutlandı: Özgürlüğü kazanacağız

Çatak halkı direniş ruhuyla Newroz kutlamasını yaptı.

Çatak halkı direniş ruhuyla Newroz kutlamasını yaptı. 

Van'ın Çatak ilçesinde HDP ve DBP öncülüğünde gerçekleşen Newroz kutlamasına, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, Çatak Belediyesi Eşbaşkanı Celalettin Bartu, HDP, DBP ilçe yöneticileri ve yüzlerce kişi  katıldı. Halk Newroz'a yöresel ve yeşil, sarı, kırmızı renkleri kıyafetleriyle katıldı. 

Kutlamada, tutuklu bulunan Çatak Belediyesi Eş Başkanı Evin Keve’nin mesajı da okundu. 

‘Barış ve demokrasi şehitleri’ adına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Dilekçi, Kürt halkını tankla, topla sindireceklerini sananların dün olduğu gibi bugün de yanılacağını belirterek, "Halkımız halkı olduğu bu davada mutlaka özgürlüğü kazanacaktır" dedi.

HDP Van Milletvekili Gökçe  ise "Sayın Öcalan’ın Newroz mesajından sonra Kürdistan ve Türkiye rahat bir nefes aldı, dilerim güzel günler yine gelir" diye belirtti.

4 GÖZALTI

Konuşmaların ardından halaylar ve marşlarla kutlama devam ederken, kitlenin dağılmasının ardından polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Necip Sipal, Sinan Sipal, Hakan Pekbay ve Fatih Akdemir İlçe Emniyetine götürüldü. 

...