Çavuşoğlu İsviçre’de “Katil Türk devleti” sloganıyla karşılandı

Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu resmi ziyaret için geldiği Bern’de İsviçreli ve Kürdistanlıların “Terörist Türkiye” ve “Katil Türk devleti” sloganlarıyla karşılandı.

Türk Devleti Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu resmi ziyaret amacıyla geldiği İsviçre’nin Bern kentinde Kürdistan ve İsviçrelilerin protestoyla karşılaştı.

İsviçreli siyasetçilerin Türkiye’ye yönelik yoğun eleştirilerinin olduğu bir dönemde resmi ziyaret kapsamında İsviçre’ye gelen Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ile görüşecek.

ÇAVUŞOĞLU UYARILMALI

Çavuşoğlu’nun resmi ziyareti dün basına açıklandıktan sonra birçok kesimin tepkisine neden olmuştu. Aralarında Sosyalist Parti milletvekillerinin de bulunduğu birçok kesim, Türk devletinin en çok eleştirilmesi gereken bir dönemde böyle bir ziyaretin gerçeklemesinin yanlış olduğunu dile getirerek, Burkhalter’in Türkiye’de yaşanan hukuksuz süreçten kaynaklı Çavuşoğlu’nu uyarmasını istemişti.

KATİLLERLE NİYE GÖRÜŞÜYORSUNUZ?

Çavuşoğlu’nun Bern Federal Parlamentosunda yapacağı görüşme esnasında Bern Merkez Garı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, dostları ve İsviçreli sol sosyalist gruplar buradan parlamento önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Katil Çavuşoğlu” pankartları ve dövizleri taşıyan kitle yürüyüş boyunca sık sık Türk devleti ve Erdoğan aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşün ardından parlamento önünde yoğun güvenlik önlemleri altında kitle adına yapılan açıklamada, Türk devletinin Kürdistan’da yaptığı katliamlara ve son dönemde basına yönelik yapılan saldırılara dikkat çekildi.

İsviçreli Anarşist gruplar adına yapılan açıklamada ise, İsviçre hükümetinin Türk devleti ile bir an önce bütün ilişkilerinin kesilmesi istenirken, “İsviçre, Kürtleri katleden, binlerce insanın ölümünden sorumlu olan bir ülkenin dışişleri bakanı ile neden görüşüyor” denilerek İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter sert diller eleştirildi.

Yapılan açıklamanın ardından eylem kitlenin hep bir ağızdan attığı “Katil Erdoğan” sloganları eşliğinde son buldu.

 

...