Cenazeleri 55 gün sonra defnedildi

Hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren YJA Star gerillası Leyla Aykut Şirnex’in Elke ilçesinde, HPG gerillası Nadir Budancer ise Mûş’un Milazgir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZE TÖRENLERİ

Hava saldırısında yaşamını yitiren ve 21 Haziran’da Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilen YJA-STAR gerillası Leyla Aykut ile HPG gerillası Nadir Budancer (Alan Malazgirt) cenazeleri gün içinde ailelerine teslim edildi. Leyla Aykut ve Budancer’in cenazeleri 55 günün ardından defnedildi. 

Polis 9 Temmuz’da Aykut’un ailesi aranarak DNA için kan örneği istemişti. Bunun üzerine aile Beytüşşebap Devlet Hastanesi’ne giderek kan örneği verdi. Dün Hakkari Cumhuriyet Savcılığı tarafından DNA testinin uyuştuğu bilgini alan aile bugün Aykut’un cenazesini Colemêrg’de bulunan kimsesizler mezarlığından alarak Elke ilçesinde defnetti. Cenazeye, Aykut’un ailesi ve yakınları ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Elke ilçe örgütü katıldı. Dini vecibelerinin ardından Aykut’un cenazesi Elke ilçesinde bulunan Xirabe Mezarlığı’nda HDP ilçe örgütü üyesiyken 5 Aralık 2019’da yaşamını yitiren babası Aziz Aykut'un mezarının yanına defnedildi. Cenaze töreninin ardından kitle aileye başsağlığı dilemek için evde kurulan taziyeye gitti. 

Leyla Aykut’un taziyesi Elke merkezde bulunan aile evinde kabul edilmeye devam edecek. 

HPG gerillası Nadir Budancer (Alan Malazgîrt) ise Mûş’un Malazgîr ilçesine bağlı Toraka köyünde defnedildi.