Çete saldırıları devam ediyor

Çetelerin Rojava’ya yönelik saldırıları devam ediyor. YPG/YPJ savaşçılarının anında karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmalarda tespit edilen 3 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, çete saldırıları ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

YPG, DAİŞ çetelerinin 1 Nisan gecesi Şedadê'ye bağlı Mekmen köyünün doğusuna yönelik başlattığı ağır silah saldırılarının 2 Nisan ve 3 Nisan günü sabah saatlerine dek aralıksız bir biçimde devam ettiğini bildirdi.

YPG açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:

“2 Nisan günü saat 06.00'da DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasının güneyinde bulunan Girê Sor bölgesine yönelik ağır silahlar ve havan toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir. Asayiş noktalarının hedef alındığı saldırıda 2 asayiş üyesi şehadete ulaşmıştır. Saldırı ardından saat 15.10'da çetelere yönelik düzenlenen operasyonda 1 katyuşa füze rampası imha edilmiştir. Bu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

2 Nisan günü saat 14.00 ve 14.40'da DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının doğusuna yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

ŞÊX MEQSUD’A SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında çete grupları 2 Nisan günü Seken Şebab, Mekteb Eqtar ve Eşrefiye bölgelerinden Şêx Meqsud mahallesine yönelik havan ve cehennem toplarıyla bombardıman düzenlemiştir. Bu saldırılarda bir çocuk şehadete ulaşmış, çok sayıda sivil de yaralanmıştır. Güçlerimizin müdahalesi ardından ismi geçen alanlarda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalar sonucunda tespit edilebilen Seken Şebab bölgesinde 1 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi yaralanmış, Mekteb Eqtar bölgesinde de 2 çete üyesi öldürülmüştür.”

YPG, çete saldırılarında1 savaşçının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.