Cizre'de AKP ‘imamlarını’ protesto eden halk camileri terk etti

Cizre'de AKP iktidarı devletinin katliam politikalarının Cuma namazlarında imamlar tarafından verilen vaazlarda meşrulaştırılmaya çalışılmasına halk tepki göstermeye devam ediyor. Cuma namazında halk camileri terk etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sıkıyönetim saldırıları sonrası camilerde iktidarın politikalarını hutbede okuyan imamlar protesto edilmeye devam ediliyor. Bir önceki haftalarda da Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı camilerde bazı imamların devlet saldırılarını meşrulaştırma yönündeki açıklamalarına tepki gösteren yurttaşlar, camileri terk etmişti. Bugün kılınan Cuma namazında da yine kentte bulunan bazı cami imamlarının devlet saldırılarını meşrulaştırma yönünde vaazlar vermesine yurttaşlar tepki gösterdi. 

Dörtyol merkez de bulunan cami de imamın vaazına tepki gösteren Mehmet Sakçak, “Burada bebekler katledilmiş imam sessini çıkarmıyor. Erdoğan’ın her gün TV’lerde söylediklerinin aynısını hutbe de söylüyor. Biz Erdoğan yüzünden TV izlemiyoruz. İmam gelip camilerde onun propagandası yapıyor” dedi. 

Terminal Camii'ne namaz kılmak için gittiğini söyleyen Refik Kanar adlı yurttaş da, vaaz yerine devlet propagandası ile karşılaştığını ifade etti. İmam devlet propagandası yapınca camiyi terk ettiklerini ifade eden Kanar, “Biz eskisi gibi sivil Cuma namazların kılınmasını istiyoruz” dedi.