Cizre'de katledilen Çalış ve Güllübahçe uğurlandı

Cizre'de soykırımcı saldırılarda yaşamlarını yitiren YPS'li Doğan Çalış (Ava Zer) ile Abbas Güllübahçe, Bitlis'te toprağa verildi. Törende, iki direnişçinin onurlu duruşları selamlandı.

Cizre'de devlet güçlerince katledilen YPS'li Doğan Çalış'ın (Ava Zer) cenazesi Silopi Habur Sınır Kapısı'ndaki geçici Adli Tıp Kurumu'ndan ailesi tarafından alınarak Bitlis'e bağlı Kasrîk (Narlıdere) köyüne getirildi. 
Çalış için düzenlenen cenaze törenine ailesi, DBP Bitlis İl Eşbaşkanı Enver Barin, Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Nevin Daşdemir Dağkıran ve halk katıldı. 

'YOLUNUZDAN YÜRÜYECEĞİZ'

Defin işleminin ardından kısa bir konuşma yapan Çalış'ın akrabası Hasan Akça, "Katliama uğrayan çocuklarımızın çığlıklarına ses olamadık. Biz görevimizi yerine getirmedik. Bu eksikliğimizdi. Çocuğum sen bizi affet! Bugün binlerce anne ve baban var. Her zaman yolunuzda yürüyeceğiz" dedi. 
Amca Cemal Çalış ise yeğeninin Cizre'deki onurlu duruşunun kendilerine cesaret verdiğini söyleyerek, "Doğan, Kürt halkının şehididir. İradesinin önünde saygıyla eğiliyorum. Kürt halkının başı sağ olsun" diye belirtti.
Çalış için köyde 3 gün taziye kabul edilecek.
Yine soykırımcı saldırılarda yaşamını yitiren Abbas Güllübahçe'nin cenazesi ise dün gece saatlerinde Bitlis Mutki'ye bağlı Parsîng (Boğazönü) köyünde defnedildi.