GÖRÜNTÜLÜ

Cizre’de kuru gıda stoğu tükenmek üzere!

Cizre’de inşa ve yardım çalışmalarını organize eden Rojava Yardımlaşma Derneği, kuru gıda stoğunun azaldığını ve gelen yardımların ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını belirterek, başlatılan yardım kampanyasına acil destek çağrısında bulundu.

Cizre’de inşa ve yardım çalışmalarını organize eden Rojava Yardımlaşma Derneği, kuru gıda stoğunun azaldığını ve gelen yardımların ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığını belirterek, başlatılan yardım kampanyasına acil destek çağrısında bulundu. 

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki öz yönetim alanlarına, devlet güçlerinin saldırısı sonrasında yaşanan yıkımın etkileri, gönüllü çalışanlar ve Rojava Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonuyla giderilmeye çalışılıyor. Kent için başlatılan yardım kampanyası kamuoyu oluşturamadığından kuru gıda ve gönüllü çalışan ihtiyacı henüz giderilebilmiş değil.

ANF’ye konuşan Rojava Yardımlaşma Derneği üyesi Fidan Kanlıbaş, 20 gündür buradaki yardım çalışması kampanyasının organizasyonunu yaptıklarını belirterek, çok acil gıda yardımına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Gelen gıda yardımlarının ihtiyaçları karşılamadığını belirten Kanlıbaş şu çağrıyı yaptı: “Bu kampanyanın daha büyümesi ve dayanışmanın daha çok artması gerekiyor. Yaklaşık 30 bin aile var yetişmemiz gereken ve yarısına yardımları ulaştırdık. Fakat yeterli değil. Özellikle yürüttüğümüz kampanyaya acil destek verilmesi gerekiyor. Günlerdir çağrı yapıyoruz, ama yeterli olmuyor. Konuya duyarlı olanların bu kampanyaya destek vermesi gerekiyor. Buradan tekrar çağrımızı yineliyoruz, herkesin acil bu konuyu gündemleştirmesi gerekiyor.”

‘GÖNÜLLÜYÜZ VE SİZİ DE BEKLİYORUZ’

Daha önce Suruç'ta Kobane için oluşturulan yardım kampanyasında gönüllü çalışanlardan Feride Eralp, şimdi de Cizre için organize edilen inşa kampanyasında çalışıyor. Eralp, İstanbul'dan Cizre’ye geldiğini aktararak, "Suruç'taki yardım kampanyasında da çalıştım için buradaki yardım kampanyasına ne kadar destek verilmesi gerektiğini görüyorum. Burada çalışacak insana da kuru gıdaya da ihtiyaç var. Depoda şu an da gıda poşetleme çalışması yapıyoruz ve sonra da mahallelere dağıtılacak. Cizre’de hem gıda yardımı yaparak hem de gönüllü çalışarak yardımcı olabilirsiniz. Siz de bizim gibi gelin bir el daha çoğalalım bir aileye daha yardımcı olalım" diye konuştu. 

‘BURAYA GELİN VE GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN OLUN’

Bir diğer gönüllü çalışan Mesut Turan, Cizre'deki yaşananlara sessiz kalmamak için İstanbul'dan geldiğini ifade ederek şunları söyledi: "Gönüllü çalışanlara ihtiyaç olduğunu duyduğumda buraya gelme gereği hissetim. Cizre halkının bize, bizim de kuru gıda ve gönüllü çalışacak arkadaşlara ihtiyacımız var. Buradaki insanların yarasına merhem olmaya çalışıyorum. Gıda konusunda bayağı sıkıntı yaşıyoruz. Gelen gıdalar erken bir şekilde tükeniyor; çünkü çok fazla ihtiyaç var. Buradan kimliği, inancı ne olursa olsun herkese çağrım; buraya gelin ve buradaki insanlar için bir şeyler yapın, size ihtiyaçları var." 

...