Cizre'de Newroz öncesi DBP binası ablukaya alındı

Cizre'de yaşamını yitirenleri anma amacıyla düzenlenecek final Newroz'u öncesi etkinliğin düzenleneceği DBP önü polis ablukasına alındı. Ablukaya rağmen halk parti binası önünde toplanmaya başladı.

Cizre'de öz yönetim direnişinde yaşamını yitirenleri anmak amacıyla düzenlenecek final Newrozu öncesi, etkinliğin düzenleneceği DBP İlçe binası önü ablukaya alındı. Onlarca zırhlı araç ve yüzlerce özel harekat timi tarafından ablukaya alınan alana tüm engellemelere rağmen halkın gelişi sürüyor. Yine HDP milletvekilleri de burada bekleyişe geçti.

Öte yandan etkinlik için Amed'den yola çıkan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu heyetin saat 11.00'da ilçeye varması bekleniyor. Heyeti karşılamak üzere HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, belediye eşbaşkanları, DBP ve HDP eşbaşkanları ile kurum temsilcileri ilçe girişine gitti.

Anmaya Cizre'de yaşamını yitiren DBP PM Mehmet Yavuzel'in Urfa'da yaşayan annesi ve babası da ilçeye geldi. Yaşamını yitirenlerin ailelerinin de heyetle birlikte ilçeye gelmesi bekleniyor.

Yine Uluslararası Af Örgütü'nden 8 akademisyenin de Cizre'ye doğru yola çıktığı öğrenildi.