Cizreliler: Kürt halkı yılmayacak; direnişe devam

Cizre'deki Newroz kutlamasında AKP/Saray çetelerince katledilenlerin aileleri 'direnişe devam' mesajı verdi.


Şırnak'ın Cizre ilçesinde, üç aydır devam eden soykırımcı saldırıların ve ablukanın ardından, devam eden tüm engellere rağmen final Newroz'u düzenlendi.

"Bijî berxwedana Cizîrê" sloganıyla düzenlenen kutlamada, AKP/Saray çetelerinin katlettiği kişilerin mücadelesi sahiplenildi.

"Kimse bizden teslim olmamızı beklemesin. Biz ilk gün olduğu gibi omuz omuza direneceğiz ve bu uğurda gerekirse şehit olacağız. Biz direndik, diz çökmedik bizimle gurur duyun" sözleri ile direnişin sembolü haline gelen Mehmet Tunç'un annesi Esmer Tunç, tüm Kürdistan halkının Newroz'unu kutladı. Ne olursa olsun Newroz ateşinin ilk gün olduğu gibi her yerde her zaman alevlenmesi gerektiğini söyleyen Anne Tunç, "Kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadelemizin peşinden koşacağız" dedi. Tunç'un eşi Zeynep Tunç da "Kürt halkı ilk günkü aşkla direnmeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

'BİRLİK OLUP DİRENELİM'

Silopi'de katledilen Pakize Nayır'ın annesi Behiye Nayır da Kürt halkına birlik çağrısı yaparak, "Yaşanan katliamlara karşı tek yürek olunmalıdır. Bugün bize yaşatılan katliamlar yarın başkalarına da yapılabilir. Bugün bizim çocuklarımızı katlettiler, yarın da bugün AKP taraftarı olan Kürtlerin çocuklarını katledilebilir" dedi. 

Silopi'de katledilen Mele Hasan Sanır'ın eşi Ayşe Sanır da Newroz'un direniş ruhunun yeniden filizlenmesi anlamına geldiğini vurgulayarak, dimdik ayakta kalacaklarını ve her Newroz'un yeni bir başlangıç gibi kutlanacağı söyledi. 

Cizre'de katledilen Adil ve Agit Küçük kardeşlerin annesi Nafiye Küçük ise şunları söyledi: "Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bütün baskılara rağmen ve katliamlara rağmen Newroz'u her alanda kutlayacağız. Çocuklarımız katledildi, diye mücadelemizden vazgeçecek değiliz." Adil Küçük'ün eşi Jiyan Küçük de konuşmasında, "Asla devlet karşısında başımızı eğmeyeceğiz ve yas tutmayacağız. Başımız şehitlerimiz sayesinde diktir ve dik kalacak" diye belirtti.

'GURUR DUYUYORUZ'

Cizre'de katledilen 17 yaşındaki Abdullah Gün'ün annesi Leyla Gün ve barış annesi Hatice Çelik de konuşma yaptı. Gün ve Çelik, katliamlar karşısında Kürt halkının yılmayacağı, Mehmet Tunç şahsında Kürt halkının direnişçileri ile gurur duyacağı ve her katliama karşı Newroz ruhu ile direnişe devam edeceğini kaydetti.