DAİŞ'in Kerkük'teki saldırısının bilançosu açıklandı

DAİŞ çeteleri Kerkük'te Pêşmerge ve gerilla mevzilerine saldırdı. Yaşanan çatışmalarda saldıran 5 çete öldürülürken, 2 pêşmerge yaşamını yitirdi, 6 pêşmerge ise yaralandı.

DAİŞ çeteleri, Kerkük'ün Keywan bölgesinde Pêşmerge merkezine saldırdı. Gece saat 03.00 sularında yapılan saldırı sonrası HPG, YJA-Star gerillarının da bölgeye takviye güç göndermesiyle şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar saat 05.00 sularına kadar devam etti.

Yaşanan çatışmalarda iki DAİŞ çetesi intihar saldırısı girişiminde bulunarak üzerindeki bomba düzeneklerini infilak etti, 3 çeteci ise öldürüldü. Yaşanan şiddetli çatışmalarda 5 çeteci öldürülürken, 2 pêşmerge yaşamını yitirdi, 6 pêşmerge ise yaralandı.

DAİŞ çetelerinin Pêşmerge üniforması giyerek saldırdığı görüldü.

Saldırı sonrası çatışma bölgesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pêşmerge komutanı Liwa Hîwa Abdullah, saldıran çetelerin "DAİŞ'in uyuyan hücreleri" olduğunu kaydederek, "Pêşmerge kıyafeti giyerek saldırmışlar. Saldıran 5 çeteci de öldürüldü. Yaşanan çatışmalarda 2 Pêşmerge şehit düştü, 6 pêşmerge ise yaralandı" dedi.

Abdullah, Kerkük'ün Hawîce ilçesinin hala DAİŞ'in elinde olduğunu hatırlatarak, "Hawîce DAİŞ'in elinde olduğu sürece Kerkük üzerindeki tehditler devam edecektir" dedi.

HPG kaynakları ise çatışmalarda herhangi bir can kaybı ya da yaralılarının olmadığını kaydetti.