Dargeçitliler saldırıya rağmen Bozkurt'u son yolculuğuna uğurladı

Sur'da katledilen Dilber Bozkurt Dargeçit'te son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan Baba Bozkurt, "Şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Sur'da katledilen Dilber Bozkurt Dargeçit'te son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan Baba Bozkurt, "Şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Amed'in Sur ilçesinde katledilen ve cenazesi dün ailesi tarafından Elazığ Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak defnedilmek üzere Mardin'e getirilen Dilber Bozkurt'un cenaze törenine polis saldırdı. Dilber'in cenazesi sabah saatlerinde aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu yüzlerce kişi tarafından Dargeçit ilçesi Sümer (Deywan) durağında karşılandı. Devlet güçleri, konvoy Dargeçit'e doğru giderken ablukaya aldı. Burada aile üyeleri ve cenazeye katılanlar tek tek GBT kontrolünden geçirildi. Bu uygulamaların ardından Dilber'in cenazesi Dargeçit'e getirilirken, tüm ilçede cenazeye katıldı. 

Çarşı merkezinde esnaflar kepenk açmazken, cenaze aracından indirilen Bozkurt'un tabutu omuzlandı. Seyid Hasan Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçildiğinde halk biber gazı ve tazyikli suyla saldırıya uğradı.

SALDIRIYA RAĞMEN MEZARLIĞA ULAŞILDI

Kitle, dakikalarca süren saldırıya rağmen mezarlığa ulaştı ve Bozkurt'un cenazesi dualar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi. Kitle, Çerxa Şoreşê Marşı eşliğinde de saygı duruşunda bulundu.

Baba Ramazan Bozkurt da mezar başındaki konuşmasında, "Şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz. Kürdistan'ın başı sağ olsun" dedi. 

Kitle, törenin ardından Saray Mahallesi'nde kurulan taziye evine geçti.