DBP Eş Başkanlarından Ramazan Bayramı mesajı

DBP Eş başkanları Sebahat Tuncel ve Kamuran Yüksek, "Ramazan Bayramı’nın Kürdistan başta olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına, barışa ve huzura vesile olmasını" temennisinde bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Kamuran Yüksek Ramazan Bayramı vesilesiyle yayınladıkları yazığlı mesajda, bayramların toplumun barışçıl özünün toplumsal yaşamın bütün alanlarına taşıdığını ve dayanışmayı güçlendiğini, tüm toplumun ortak ve kolektif olarak gerçekleştirdikleri kutlamalar olduğunu vurguladı.

DBP, mesajında Ortadoğu halklarının bayram savaş, çatışmalar, katliamların yaşandığı bir ortamda karşıladığına işaret ederek, "AKP’nin de Kürt Halkı’na karşı bu politikayı devreye soktuğu; şehirleri, evleri, köyleri yakma, yıkarak yüz binlerce insanı göç etmek zorunda bıraktığı" belirtildi.

Mesajda şu ifadeler yer verildi:

“Ramazan bayramında halkımızı, direniş mücadelesini veren ilçelerimiz ile dayanışmayı güçlendirerek, zulme ve haksızlığa karşı yeşeren umudu güçlendirmeye çağırıyor, onurlu direniş mücadelesinde yaşamını yitirenleri anıyoruz.

Özgürlük, demokrasi ve eşitlik mücadelemizdeki sorumluluğun bilincindeyiz. Halkımızın özlem duyduğu demokratik ve özgürlükçü bir yaşam için mücadeleyi yükselteceğimizin altını çiziyor, halklarımızın ve Ortadoğu halklarının Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımızla kutluyoruz.”