DBP'li belediye eşbaşkanları Güney Kürdistan'da

DBP'li belediye eşbaşkanları, Rewanduz Belediyesi'nin daveti üzerine Güney Kürdistan'a geldi. Heyet, festival öncesinde Süleymaniye ve Hewlêr'de de çeşitli görüşmelerde bulunacak.

DBP belediyelerinin eşbaşkanları ve partinin yerel yönetimlerden sorumlu yetkililerinden oluşan bir heyet, Rewanduz Belediyesi'nin daveti üzerine Rewanduz Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere Kürdistan bölgesine geldi. Heyet, Kürdistan bölgesindeki belediyelerle ilişkileri güçlendirme ve daha güçlü dayanışma zemini oluşturma kapsamında Hewlêr ve Süleymaniye'de çeşitli görüşmelerde bulunacak. 

Heyette Van Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Siirt Belediyesi Eşbaşkanı ve Demokratik Yerel Yönetimler Birliği Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Cemile Eminoğlu, Bitlis Belediyesi Eşbaşkanı Nevin Daşdemir ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Elif Kaya ile Ercan Sezgin yer alıyor. 

EMİNOĞLU: ANLAMSIZ SINIRLARI KALDIRMAK İSTİYORUZ

Eminoğlu: Güçlü bir köprü kurmak istiyoruz

Heyet adına bir açıklama yapan Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Eminoğlu, “Amed Bismil Belediyesi olarak birkaç yıl önce Güney ve Kuzey arasında kardeş belediyeler temelinde ilişkilerimiz gelişti ve bu temelde 2 yıldır Kürdistan bölgesinde ziyaretlerimiz gelişiyor. Bu yıl da, kardeş belediyemiz Rewanduz Belediyesi'nin daveti üzerine Rewanduz Festivali'ne katılmak üzere geldik. Tabii öncelikle burada ilişkilerimizi geliştirerek Güney ve Kuzey arasında oluşturulan bu anlamsız sınırları kaldırmak ve daha güçlü bir köprü kurmak istiyoruz. Ziyaret programımızı bu çerçevede yerine getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Eminoğlu, "Rewanduz ve Bismil belediyeleri olarak ilişkilerimizi ilerletmek istiyoruz. Gelecekte daha fazla geliş gidişlerimiz ve karşılıklı ziyaretlerimiz olacak" diye ekledi.

Heyet, bugün Süleymaniye'de valilik ve belediyeyi ziyaret edecek, daha sonra bazı temaslarda bulunmak üzere Hewlêr'e dönecek. Heyet, 10 Nisan'da da Rewanduz Kültür Sanat Festivali'ne katılacak.