DEM-GENÇ: Herkes Amed Newrozu’na gelmeli

DEM-GENÇ: Mazlumların, Zekiyelerin ruhunun bedenleştiği öz yönetim direnişleri ile yapılacak Amed direniş Newrozu’na bütün Kürdistan Türkiye ve dünya gençliğini Amed’in direniş ruhuyla bütünleşmeye çağırıyoruz.

Newroz’a ilişkin bir açıklama yapan DEM-GENÇ, “Mazlumların, Zekiyelerin ruhunun bedenleştiği öz yönetim direnişleri ile yapılacak Amed direniş Newrozu’na bütün Kürdistan Türkiye ve dünya gençliğini Amed’in direniş ruhuyla bütünleşmeye çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan DEM-GENÇ, Kürdistan’da öz yönetim direnişinin doruğa ulaştığı bir süreçten geçildiğini hatırlatarak “Böylesi bir süreci yaratan devrim coşkusunu ve heyecanını an be an Kürdistan halkının önüne koyan ve şuan Nusaybin, Gever, Şırnak ve Bağlar’da direnen yoldaşlara selam olsun. Halkımızın ve Kürt özgürlük hareketinin kırk yıllık mücadele tarihinin zaferle taçlanacağı bu tarihi direniş destanı tüm geleceğe de ışık tutacaktır. Yüz günü aşkın bir sürede Sur’da tarih yazan yiğit Kürdistan evlatlarının faşist AKP çetelerine boyun eğmeden gösterdiği fedai ruhun Newroz ile birlikte bahara ruh katacaktır. Bu ruh Kürdistan halkını baharla birlikte zafere götürecek direniş gerçekliğimizi göstermektedir. Kuşkusuz başta Kürdistan gençliği bu direnişin en öncü sembolüdür. Şu iyi bilinsin ki faşist AKP ve onun saray çeteleri, Kürdistan gençliğinin öz gücünden korktuğu için Cizre’de Sur’da Hezex’te ve daha birçok yerde vahşice katliam ve siyasi soykırım operasyonları gerçekleştiriyorlar. Gençliğin öncülük gücünden korkan ve pervasızca saldıran bir düşman gerçekliği var. Halkımıza yapılan hiçbir saldırı cevapsız kalmayacak. Bunun en büyük cevabı da örgütlenen daha çok büyüyen bir gençlik ile karşınızda dimdik duracağız. Yapılan tüm saldırılara karşı siper olacağız, kalkan olacağız, hendek ve barikat olacağız. Newroz bu örgütlülüğümüzün en büyük perspektifini oluşturmaktadır. Çünkü biz gücümüzü Mazlumların, Zekiyelerin, Rahşanların direniş gerçekliğinden alıyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile Kürdistan’ın özgürlüğünün Newroz ile geleceğini de belirten DEM-GENÇ açıklamasına şöyle devam etti: “Önderliğimize uygulanan tecrit ile Kürt halkına uygulanmak istenen yok etme politikası birbirleri ile bağlantılıdır. Önder Apo’nun ve halkımızın üzerinde uygulanan bu kirli, paslanmış politika Kürt gençliği ve Kürt kadını öncülüğünde örgütlenen ve özgür yarınları kuran, savaşan ve zafere ulaşan bir halk gerçekliği yaratıyor. Savaşan halk gerçekliğimiz saray soytarısı ve onun çeteleri karşısında mutlak özgürlüğe kavuşacaktır. Hiçbir güç halkın öz gücünden daha üstün değildir. Direniş Newroz’u da özgür yarınlarımızın müjdeleyicisidir. Newroz’la birlikte bahara zafer zılgıtlarıyla zafer sloganlarıyla gireceğiz.

Mazlumların, Zekiyelerin ruhunun bedenleştiği öz yönetim direnişleri ile yapılacak Amed direniş Newrozu’na bütün Kürdistan Türkiye ve dünya gençliğini Amed’in direniş ruhuyla bütünleşmeye çağırıyoruz. Devrimi direnen gençlik öncülüğünde direnen halk kazanacaktır. Newroz günü saat 09:00 da makina ikmal müdürlüğü önünde toplanıp Newroz alanına yürüyüşle gireceğiz. Gençliğin coşkusuyla Newroz ateşini gürleştireceğiz.”