Demirtaş vahşet bodrumlarında incelemelerde bulunuyor

Aylar süren katliam saldırılarına karşı büyük bir direnişin sergilendiği Cizre'ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, 200’e yakın insanın katledildiği Cudi Mahallesi’ndeki vahşet bodrumlarını incelemeye gitti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki milletvekili heyeti aylarca yoğun saldırının olduğu ve şu an abluka altında tutulan Cizre’ye geldi. HDP heyetini, Cizre Belediyesi önünde HDP ve DBP ilçe eşbaşkanları, Cizre Belediyesi eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve STK temsilcileri karşıladı.

Belediye ziyaretinin ardından Demirtaş ve HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Çağlar Demirel, Ali Atalan, Mehmet Ali Aslan, Dirayet Dilan Taşdemir Cuma namazını kılmak için Ulu Cami’ye gitti. Heyet, cami yolunda esnafları da selamladı.

Namazın ardından Demirtaş halkla birlikte yürüyüş halinde Cudi Mahallesi'ndeki vahşet bodrumlarını ziyaret etmek istedi. Camiyi ablukaya alan polis ise kitlenin yürümesini engellemeye çalıştı. Kitlenin dağılmaması halinde müdahale edeceklerini anons eden polisler, kitlenin ancak araçlarla mahalleye gitmelerine izin verebileceklerini söyledi. Bunun üzerine Demirtaş beraberindeki heyet, araçlarla mahalleye gitti.

Halk ise polis tehdidine rağmen mahalleye yürümeye başladı.

Demirtaş, Cudi Mahallesi'nde 200'e yakın sivilin katledildiği vahşet bodrumlarında incelemelerde bulunuyor.