Demokratik Mücadele Cephesi: Partimizin kapatılması kararını reddediyoruz!

Demokratik Mücadele Cephesi Partisi, Irak Yüksek Yargı Konseyi’nin partilerini kapatma ve mal varlıklarına el koyma kararını reddettiklerini duyurdu.

IRAK'TA PARTİ KAPATMA

Demokratik Mücadele Cephesi Partisi, Bağdat’ta yaptığı basın açıklamasında, Irak Yüksek Yargı Konseyi’nin partilerini kapatma ve maddi varlıklarına el konulması kararını kabul etmediğini bildirdi.

Demokratik Mücadele Cephesi Partisi Yönetim Kurulu üyesince okunan basın açıklamasında, “Partimizi kapatma kararı ne siyasi ne de hukuki bir karardır. Bu karar, partimizin siyasi alandaki varlığını zayıflatma ve itibarsızlaştırma amacını taşımaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Irak halkının onurlu evlatları, siz her zaman haksızlıklara, zulme ve baskılara karşı ülkenizi korumak için mücadele ettiniz. Bu mücadelede, mezhepsel ve etnik temelli bir sistemin yıkıcılığına maruz kaldınız; bu da halkımızın zenginliklerinin kaybolmasına ve refahı artırma çabalarının önüne geçmesine neden oldu.

Bugün sizleri, partimize karşı yapılan saldırılar ve kapatma kararı hakkında bilgilendirmeye çağırıyoruz. 1 1 Ağustos 2024 tarihinde partimiz hakkında kapatma, merkezlerimize ve ekonomik varlıklarımıza el koyma kararı alınmıştır. Kamuoyuna bu konuyla ilgili herhangi bir bilgi verilmemiştir. Bu durum, partimizin halkla olan bağının zayıflamasına yol açacak bir kampanya amacını taşımaktadır

Bizler, Irak Anayasası’na saygılıyız ve tüm çalışmalarımızda buna uymaktayız. Yasaların belirlediği çerçeveler içerisinde hareket ediyoruz. Merkezimiz, yoğun olan güçlü bir merkezidir.

Demokratik Mücadele Cephesi Partisi, Irak siyasi partileri yasasına göre siyaset yapmaktadır ve bu temel üzerinden faaliyet göstermektedir. Biz, dışarıdan herhangi bir etki olmaksızın, sosyal dinamiklerimizi koruyarak çalışıyoruz. Bizim siyasi yapımızın ve ekonomik varlıklarımızın herhangi bir güçle ilişkisi yoktur. Hiçbir etnik, dini veya mezhepsel kimlikle bağlantılı değiliz; halkın tamamına yakın bir şekilde Irak toplumuyla bağlantılıyız.

Bu karar, siyasi partiler yasasının 25. maddesinin 1/3 maddesinin ihlalidir. Biz bağımsız bir Irak partisiyiz ve dışarıdan herhangi bir kuruluşla bağlantımız yoktur. Yasalara ve Irak Anayasası’na uygun olarak çalışmaktayız.

Bu kararı tamamen reddediyoruz ve kendimize karşı alınan bu kararı siyasi bir karar olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle, belgelere erişim sağlanmadan alınan bu karar haklarımızın ihlali olduğunu göstermektedir. Bu durum, siyasi alanda partimizin tasfiye edilmesi ve itibarımızın zedelenmesi için bir araçtır.

Siyasi güçlerin, Irak’ın çıkarlarına hizmet eden temel konuları görmezden gelerek baskı ve şantajla hareket etmeye çalıştıklarını biliyoruz.

Demokratik Mücadele Cephesi Partisi, bu ülkenin öz değerlerinden birisidir. Biz, Irak halkının geleceği için büyük bir proje geliştirmekteyiz ve bu projenin amacı, halkın gelişimi ve refahıdır. Aynı zamanda, ulusal birlik ilkesini güçlendirmek ve halkımıza yönelik tüm projelerin bir araya getirilmesini sağlamak için çalışacağız.

Bizim inancımız, toplumsal barış ve ortak yaşam üzerinedir ve kadınların özgürlüğüne inanıyoruz. Çünkü kadınların özgürlüğü, tüm toplumun özgürlüğü anlamına gelmektedir. Demokratik bir kültürü yaymak ve halkın tüm kesimlerinin katılımını sağlamak için çalışacağız. Bu kararın gerçek sebeplerinin araştırılması gerektiğine inanıyoruz. Etnik ayrımcılığı reddediyor ve adalet ile eşitlik istiyoruz.

Son olarak, tüm yasal yolları kullanarak bu karara karşı duracağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bütün gücümüzle ve direnişimizle, ilkelerimize ve hedeflerimize bağlı kalacağız ve Irak halkının hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

Irak Anayasası ve yasalar çerçevesinde, partimiz, demokratik projelerini güçlendirerek çalışmaya devam edecektir.”