Dersim, Şırnak ve Mardin’de 13 kişi tutuklandı

Soykırım saldırıları ardından siyasi soykırım politikalarını devreye koyan rejim güçleri, Şırnak'ta bir kişi, Dargeçit'te 5, Dersim’de de 7 kişi tutuklandı.

Soykırım saldırıları ardından siyasi soykırım politikalarını devreye koyan rejim güçleri, Şırnak'ta bir kişi, Dargeçit'te 5, Dersim’de de 7 kişi tutuklandı.

DERSİM

Dersim’de önceki gün gözaltına alınan öğrenciler Emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından sevk edildikleri mahkemede Hasan Kemal Erdede, Barani Yigit,  Pelda Ülker, Resul Kıt, Nursöyle Beyhan, Sinan Çiçek,  Murat Osman Eroğlu tutuklandı.

Alicem Evcin ve Bilal Sartık ise serbest bırakıldı. Öğrencilerin adliye önündeki bekleyişleri devam ederken tutuklananlar Elazığ cezaevine sevk edildi.

ŞIRNAK

Şırnak Balveren'de ailesi ile birlikte önce ki gün gittiği Milli Jandarma Karakolu'nda gözaltına alınan ve "TEM ifadeni istiyor" gerekçesi ile Şırnak TEM Şube Müdürlüğü'ne götürülen Şırnak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdurrezak Yıldız, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Dosyada olan gizlilik kararı gerekçesi ile Yıldız'ın hangi iddia ile tutuklandığı öğrenilemezken, Yıldız'ın savcılık ve mahkeme sorgularına avukatların girişine de izin verilmedi.

MARDİN’DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Sıkıyönetim uygulamalarının devam ettiği Mardin'in Dargeçit ilçesinde önceki gün, yapılan ev baskınları ile gözaltına alınan DBP Dargeçit ilçe Eşbaşkanı Abdurrahman Arslan, Hazni Arslan, Rıdvan Gündüz, Ömer Gezer ve Mesut Ağırman, Mardin Adliyesi'nde savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İfade işlemlerinin ardından mahkemece, 5 kişi, Anayasa'nın "Devletin güvenliğine karşı suçlar" maddesini oluşturan 302'nci madde kapsamında tutuklandı.