Dört kentte siyasi soykırım operasyonları

İzmir, Mardin, Aydın ve Şırnak'ta siyasi soykırım operasyonları kapsamında gözaltı ve tutuklamalara devam edildi.

Kürt halkının direnişini kıramayan AKP/Saray, siyasi soykırım uygulamalarına devam ediyor. İzmir, Mardin, Aydın ve Şırnak'ta 13 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi de tutuklandı.

İZMİR

İzmir’in Menemen, Bayraklı, Buca, Gaziemir ve Narlıdere ilçelerinde sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 11 kişi gözaltına alındı. Uzun süre arama yapılan evlerde, listede ismi bulunan bazı kişilerin evde bulunmadığı öğrenildi.

YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınanların bazıları şunlar: Suat Dorukan, Vedat Yıldırım, Mahsun Çakal, Doğancan Çakal, Yakup İrlan, Mehmet Çalışal, Selami Kutlu, Muhammed Güler, Onurcan Aydın, Kadir Yıldız, Mehmet Gündüz.

Gözaltına alınanlar İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

MARDİN

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan Cevizli Jandarma Karakolu'na yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilişkili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Hüseyin Falay ve Büyükşehir Halk Sağlığı Müdürü Cengiz Öztürk, Mazıdağı Belediyesi'nde çalışan Abdullah Doğan, Bahri Temel, Erdal Kaya ile Hemo Korur, Mustafa Korul, Davut Vural, Ramazan Vural, Sadettin Vural, Selahattin Vural ve Ramazan Şık ile ismi öğrenilemeyen 4 kişi daha gözaltına alınmıştı. 

Gözaltına alınanlar, dün savcılık ifadeleri ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

16 kişiden 14'ü serbest bırakılırken, Abdullah Doğan ile Bahri Temel "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı ve Mardin E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

Mardin'in Derik ilçesinde Kale Mahallesi'ne dün akşam polisler tarafından yapılan ev baskınında Ömer Erol isminde bir genç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Erol, Derik İlçe Emniyet Amirliğinde tutuluyor.

Nusaybin ilçesinde önceki gün gözaltına alınan Evin Duman adlı kişi de tutuklanarak Mardin E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

AYDIN

Aydın’da polis tarafından düzenlenen ev baskınları sırasında Özgür Gündem gazetesi çalışanı Zeydan Kaya (19), gözaltına alındı. Baskın sırasında evde misafir olarak bulunan Kaya, gözaltına alınarak TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

ŞIRNAK

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde dün gece ilan edilen 'sokağa çıkma yasağı'nın ardından sabah saatlerinden itibaren başlatılan ev baskınlarında barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı gözaltına alındı. Yaylalı, Gülyazı Alay Komutanlığına götürüldü.

Roboski'de ev baskınlarının sürdüğü ve çoğu köylünün telefonlarına el konulduğu öğrenildi.