Dr. Yusuf Muhammed ve Aram Şêx Mihemed: Kürt partiler birlikte hareket etmeli

Güney Kürdistan Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed, Irak Parlamento Başkanı Yardımcısı Aram Şêx Mihemed ile görüştü. Ortak basın açıklamasında, “Kürt partilerin birlikte hareket etmesi gerektiği” vurgusu öne çıktı.

Güney Kürdistan Parlamentosu Başkanı Dr. Yusuf Muhammed beraberindeki heyet ile birlikte bugün saat 11:00'da Irak Parlamentosu’nun Süleymaniye bürosunu ziyaret etti. Heyet Irak Parlamentosu Başkan yardımcısı Aram Şêx Mihemed, Iraklı Kürt parlamenterler ve Kürt grup başkanları tarafından karşılandı. 

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan Güney Kürdistan Parlamentosu Başkanı Dr. Yusuf Muhammed, ziyaretlerinin amacını Irak Parlamentosu’nun Kürt vekillerine sergilediği olumlu tutumdan dolayı teşekkür etmek olduğunu söyledi.

Bağdat olaylarında parmağı olanların soruşturulması gerektiğini kaydeden Mihemed, Cumhurbaşkanı ile grup başkanları ve Kürt parlamenterler arasındaki ilişkinin güçlü olmasının Bağdat’ın sorunlarının çözümü açısından önemli olduğunu belirterek, ‘‘Öyle görünüyor ki, Kürdistan Bölgesi’nde olanlar Irak'ı da etkiledi ve parlamento kapanacak noktaya geldi” şeklinde konuştu.

‘KÜRT PARTİLERİ BİRLİK OLURSA BAĞDAT’TA DAHA GÜÇLÜ OLURUZ’

Basın açıklamasında söz alan Irak Parlamanto Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Irak Parlamentosu’nun Kürt Fraksiyonu Başkanı Aram Şêx Mihemed, Irak'ta soruna yol açan anlaşmazlıklar çözüme kavuşturulmadan ve sorunların çözümü garanti altına alınmadan Bağdat'a dönmeyeceklerini söyledi.

Sorunların çözümü konusunda Kürt parti ve siyasi tarafların görüş birliğine varmasının önemine değinen Mihemed, “Kürt parlamenterlerin Bağdat'ta gösterdiği tutumu burada daha da güçlendirmeli. Böyle olursa Kürdistan’daki sorunları da çözebiliriz. Kürtler ne kadar birlik olursa Bağdat'ta o kadar güçlü oluruz. Burada yaşanan çelişkiler bizi Bağdat'ta zayıflatıyor” dedi.

Aram Şêx Mihemed, Hewler'i de ziyaret ederek KDP grubuyla bir araya geleceklerini açıkladı.