Efrin Newroz’unda Bakur direnişi selamlandı

Rojava’nın Efrin kentinde Newroz kutlamasına binlerce kişi katıldı.

Newroz bayramı Efrîn kantonunda on binlerin katılımıyla kutlandı. Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından şehit anaları tarafından Newroz ateşi yakıldı.   

Kutlama töreninde konuşan Efrîn kantonu Yürütme Meclisi Eş Başkanı Hêvî Mistefa, 2016 Newrozu’nu Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a, tüm Kürt halkı ve bölge halklarına kutladı. Hêvî Mistefa “Bu Newrozu Bakur halkının direniş ruhuyla karşılıyoruz. Newroz’u her yıl yeni ve büyük başarılar, zaferlerle karşılıyoruz. Bu yılki en büyük başarı da Rojava-Kuzey Suriye demokratik federal sisteminin ilandır” dedi.

Daha sonra konuşan YPG Efrîn Güçleri sözcüsü Firat Xelîl de tüm halkların Newroz bayramını kutladı.  

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) adına konuşan Alaaddin Xalid ise, bu günü başta özgürlük şehitlerinin ruhu olmak üzere tüm Kürtler ve bölge halklarına kutladı. Xalid, bugünün Ortadoğu ve özelde Kürt halkı için tarihi öneme sahip olduğunu, çünkü her Newroz’da önemli başarılar sağlandığını kaydetti.

Kutlamada ayrıca Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Şaziye Îbrahîm, TEV-DEM adına Mistefa Hesen, PYD adına Hêvîn Qasim ve Kongreya Star adına da Şêrîn Hesen konuştu. Konuşmacılar Newrozun tüm Ortadoğu halklarına kutlu olmasını dileyerek Bakûrê Kurdistan halkının AKP/Erdoğan faşizmine karşı yürüttüğü özyönetim direnişini ve tüm baskılara rağmen Newroz bayramını anlamına layık biçimde kutlamasını selamladı.

Konuşmaların ardından Kulîlkên Efrîn Çocuk Müzik Grubu sahne aldı.