Egîd için Adilcevaz’da taziye çadırı kuruldu

Lice’de Türk ordusu ile girilen çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Egîd Kahraman (Vedat Ulugana) için Bitlis’in Adilcevaz ilçesinin Axçira köyünde taziye çadırı kuruldu.

Lice’de Türk ordusu ile girilen çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Egîd Kahraman (Vedat Ulugana) için Bitlis’in Adilcevaz ilçesinin Axçıra köyünde taziye çadırı kuruldu. Çevre il, ilçe ve köylerden yüzlerce kişinin taziye çadırını ziyaret ettiği belirtiliyor.

Öte yandan ailenin Egîd Kahraman’ın cenazesini daha almadığı açıklandı. Diyarbakır Hastane morgunda teşhis için gerilla cenazelerini gören Ulagana’nın bir yakını ANF’ye yaptığı açıklamada ‘’gördüğümüz cenazelere korkunç şeyler yapmışlardı’’ dedi.  

18-30 Haziran günleri arasında Türk ordusunun imha amaçlı yürüttüğü operasyonda 29 asker ölmüş, Vedat Ulugana’nında aralarında bulunduğu 7 gerilla yaşamını yitirmişti. Konuya ilişkin bir açıklama yapan HPG BİM, Türk ordusunun 10 bin asker, ağır silahlar ve savaş uçaklarıyla yürüttüğü operasyonun sonuçsuz kaldığını duyurmuştu. 

...