Elçi'nin mezarına ziyaret: Hesap verecekler!

Amed Barosu yönetici ve üyeleri, Tahir Elçi'nin mezarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP'li Baydemir, "Bu katliamı gerçekleştirenler de bilsinler ki, bu onların yanına kalmayacak" dedi.

Amed Barosu yöneticileri ve üyeleri, 28 Kasım 2015'te devlet güçlerince katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan kabrini ziyaret etti. HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir'in de katıldığı ziyarette, dualar okundu.

Baydemir, ziyaretteki konuşmasında şunları söyledi: "Bu yapılan açık bir suikasttır. Tahir Elçi insan hakları, demokrasi, özgürlük ve barış isteyen biriydi. Ancak yaptığı açıklamalardan sonra böylesi bir cinayetin gerçekleşmesi bunun bir tesadüf olmadığını gösteriyor."

BAYDEMİR: YANLARINA KALMAYACAK!

Baydemir, diktatörlerin er yada geç yaptıklarının hesabını vereceğini söylerken, şöyle devam etti: "Bu katliamı gerçekleştirenler de bilsinler ki bu onların yanına kalmayacak; hem bu mahkemelerde, hem de Mahkeme-i Kübrâ'da yargılanacaklar. Mantıkları teklik üzerine kurulu olanlar yaptıklarının altında kalacaklardır. Kendi gelecekleri için bunca katliamı yapanlar şu mezarlıkları görsünler; herkesin eninde sonunda geleceği yer burasıdır."

ÖZMEN: ELÇİ'NİN YOLUNDAN DEVAM

Amed Barosu Başkanvekili Ahmet Özmen de "Tahir Elçi Cinayeti'nin 'faili meçhul' olmadığını göstermek için arayışımız devam edecek. Her hafta adliye önünde sürdürdüğümüz eylem devam edecek. Elçi'nin yolundan devam edeceğiz. Onun yolu adaletli bir dünyayı savunmaktı. Biz de onun yolunun devamcıları olacağız" şeklinde konuştu.