Elişêr tepesindeki askerlere yönelik eylem

HPG, 19 Kasım günü Oremar alanındaki Elişêr tepesinde bulunan askerlere yönelik havanlarla eylem gerçekleştirdiğini kaydetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 19 Kasım günü saat 13.00 - 13.30 arasında gerillaların Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanındaki Elişêr tepesinde bulunan askerlere yönelik havanlarla eylem gerçekleştirdiğini belirtti. HPG, eylemde ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediğini bildirdi.

HPG, 13 - 15 Kasım günleri Türk ordusunun Bitlis’in Şêx Cuma alanında gizli birlikler konumlandırdığını ifade ederek, “16 Kasım günü TC ordusu alanda operasyon başlatarak; alanı Kobra tipi helikopterler, obüsler ve havanlarla vurmuştur. Operasyon 18 Kasım günü gece saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir” dedi.

HPG açıklamasında, “18 Kasım günü akşam saatlerinde TC ordusu Amed’in Kocaköy, Pasur ve Lice ilçelerine askeri sevkiyatlar yapmıştır. Aynı gece bir grup asker Lice’ye bağlı Cofıtnê köyüne girerek halkın evlerine baskın yapmış ve halka ait bir araca el koymuşlardır” denildi.