Encü: İdil'de devlet güçleri kamyonlarla halkın eşyasını çalıyor

Keyfi bir şekilde sokağa çıkma yasağının devam ettirildiği İdil'de devlet güçleri parke taşlarının ardından bu defa da evlerinde olmayan halkın eşyalarını çalmaya başladı.

İdil'de 16 Şubat'ta başlayan sokağa çıkma yasağı 35'inci gününde devam ediyor. Keyfi bir şekilde sokağa çıkma yasağının devam ettirildiği ilçede, saray çeteleri parke taşlarının ardından bu defa da evlerinde olmayan halkın eşyalarını çalmaya başladı. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İdil halkına kente dönme çağrısı yaparak, "Yoksa geride kalan her şey devlet güçleri tarafından talan edilecek. Bize gelen bilgilerde kamyonlarla eşyaları çalıyorlar" dedi.
 
Şırnak'ın İdil ilçesinde 16 Şubat günü başlayan sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlatılan soykırım operasyonları 8 Mart günü son bulmuştu. Soykırım operasyonları son bulmasının ardından da sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 35 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ile birlikte AKP rejim güçleri ile korucular halkın eşyalarını talan etmeye başladı. Daha önce ilçede belediye tarafından yollara döşenen parke taşları çalınırken, şimdi de rejim güçleri ve korucular kimsenin olmadığı evlere girerek, halkın eşyalarını çalışıyor.
 
İlçede bulunan HDP Milletvekili Ferhat Encü, sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçeden çıkmak zorunda kalan halka çağrıda bulunarak, herkesin evine geri dönmesi çağrısı yaptı. Encü, polis ve korucuların halkın eşyalarını çaldığını kaydederek, "16 Şubat'ta İdil'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 8 Mart'ta da devlet yetkilileri tarafından "operasyonların bittiği" söylendi. 13 gün geçti bunun üzerinden. Sokağa çıkma yasağı devam ederken, bir yandan da polisler eşliğinde korucular halkın eşyalarını çalıyor. Devlet güçleri halkımızın eşyasını çalışıyor. Tüm İdil halkımız, ablukanın olmadığı, resmiyette bir sokağa çıkma yasağını olduğu İdil'e gelsinler. Halkımız gelip İdil'e sahip çıksın. Yoksa geride kalan her şey polisler ve korucular tarafından talan edilecek. Bize gelen bilgilerde kamyonlarla eşyaları çalıyorlar" diye konuştu.