Erciş Belediyesi AKP'lilerin aile şirketine dönüştü!

DBP'li Erciş Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye, AKP'liler tarafından aile şirketine dönüştürüldü. Belediyeden çıkarılan işçilerin yerine AKP'li aynı aileden çok sayıda kişi işe alındı.

Van'ın Erciş ilçesinde DBP'li belediyeye kayyum atanmasının ardından AKP'liler, belediyeyi aile şirketine çevirdi. Kayyum ilk iş olarak, ilçedeki cadde ve sokakların isimlerini değiştirdi. İsimleri değiştirilen cadde ve sokaklara AKP'li Gümrük ve Ticaret Bakanı Fatih Çiftçi'nin anne ve babasının ismini geri veren kayyumun, bununla yetinmeyerek belediye ihalelerini AKP'lilere verdiği öğrenildi. Kayyum aynı zamanda işte çıkarılan çok sayında işçinin yerine aynı aileden çok sayıda kişiyi işe alarak devlet kurumlarındaki AKP'nin aile şirketi geleneğini sürdürüyor.

AİLELERE DEVREDİLDİ

AKP'nin birçok çalışmasında aktif rol oynayan Alihan İzgi, Fen İşleri Müdürlüğüne alınırken, eşi Tuğba İzgi ise Erciş Belediyesi Beyaz Masaya alındı. Erciş Belediyesi'nden maaşını alan Tuğba İzgi, beyaz masada bir süre görev yaptıktan sonra geçici görevlendirme ile şu anda Erciş Kaymakamlığında çalışıyor. Yine AKP'li olan Şahin Işıkçelebi, garaj amiri olarak işe alınırken, kızı Gülşah Işıkçelebi ise peyzaj müdürlüğünde tekniker olarak işe alındı. Kayyumın özel kalem müdürü olan Fehmi Karadağ'ın, belediyenin şirketi Van-Tur'a kendi yakınları olan, aynı zamanda aynı aileden 4 kişiyi işe aldığı, bu kişilerin 13 bin TL maaşa bağlandığı iddia edildi. Daha önce Erciş Belediyesi'nden emekli olan, belediyede çalıştığı dönemlerde ismi birçok yolsuzlukla anılan Emin Karanlık'ın kardeşi Cemal Karanlık, belediye sendika temsilcisi olarak işe alındı.

BELEDİYENİN ARAÇLARI ARTIK HUSUSİ ARAÇLAR!

Belediye araçlarının sonradan işe alınan birçok kişinin özel aracı haline getirilirken, aynı zamanda resmi araçlar referandum çalışmaları sırasında AKP'nin hizmetine sunuldu. Sonradan belediyeye alınan garaj amiri Şahin Işıkçelebi'nin, Yukarı Çınarlı Mahallesi'nde bulunan evinin önündeki arsanın tamamını gübreleme işlerinde yine belediye araçları ve belediye işçilerinin kullanıldığı ortaya çıktı. Belirtilen arsada 25 kamyon ve 1 dozer kullanıldığı ifade ediliyor. Aynı kişinin evinin etrafını belediye bütçesinden parke taşı yaptırdığı da aktarıldı.

DBP'NİN PROJELERİNİ ÇALDILAR

Kayyum atanmadan önce DBP'li Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan'ın büyük emeklerle ürettikleri projelerin ise kayyum tarafından sahiplenilmesi dikkat çekti. Keskin ve Çağan'ın 2014 seçimleri sırasında verdikleri seçim vaadinde Kasaplar Çarşısı ve semt pazarlarının bitirilmesi sonrası belediyeye kayyum olarak atanan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, belirtilen projeleri kendileri yapmış gibi kamuoyuna basın aracılığı ile yansıttı.

EMNİYET VE JANDARMANIN GİDERLERİNİ BELEDİYE KARŞILIYOR

İlçe merkezinin 64 noktasına kurulan ve mali değeri 1 milyon 4 yüz bin TL olan, yüz ve plaka tanıma sistemli mobese kameralarının tamamı belediyenin bütçesinden alındı. Aynı zamanda emniyet ve jandarmanın birçok gideri halen belediye bütçesinden karşılanmaya devam ediyor. AKP Erciş Gençlik Kolları ve Osmanlı Ocakları Derneği'nde çalışan birçok kişinin maaşının belediye tarafından karşılandığı iddia edilirken, yine AKP Kadın Kolları Üyesi Songül Karslı, Derya Kaya, Sidem Nurdost ve ismi öğrenilemeyen çok sayıda kişinin belediyeye alındığı ifade edildi.

GANİMET GİBİ DAĞITTILAR!

Belediye yönetimini 2014 yerel seçimleri öncesi AKP'den 2 yüz milyon TL'ye yakın borçla alan DBP yönetimi, kasada 6 milyon TL para bıraktı. Kayyumun atanması ile birlikte İçişleri Baklanlığı tarafından belediyeye 11 milyon TL aktarılmasına rağmen bu para kısa süre içerisinde bitirildi.

'BARIŞ'I YIKTILAR

Göreve atanması ile birlikte toplumun faydasına olan birçok projeyi durduran kayyum, 'Barış' ismini taşıyan park ve tabelaları da kaldırdı. İlk olarak üç dilde, "Barış bağları" ismini taşıyan üzüm fidelerinin adını değiştiren kayyum, daha sonra ilçe merkezinde henüz yapımı yeni biten Emrah ile Selvi Parkı'nda bulunan ve üzerinde Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi'nin yazılı olduğu barış anıtını yıktırdı.