Erdoğan'ın çeteleri Brüksel’de Kürtlerin çadırını yaktı

Türk devletinin Kuzey Kürdistan’daki katliamlara karşı Kürtlerin Belçika’nın başkenti Brüksel’de açtığı çadır yakıldı. Tertip Komitesi Üyesi Xebat Öcalan, Erdoğan’ın hedef gösterilmesinin ardından Erdoğan çetelerince yakıldığını söyledi.

AKP/Saray çetelerinin Kuzey Kürdistan’daki katliamlarını protesto etmek için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu(AP) ile Avrupa Komisyonu(AK) arasında açılan çadırın bir bölümü gece saatlerinde yakıldı.

Çadır eylemi Tertip Komitesi Üyesi Xebat Öcalan, Kuzey Kürdistan’da yapılan katliamları yaşadıkları ülkede izin alarak, demokratik bir çerçevede protesto etttiklerini belirterek, ”Ancak faşist Türk devleti ve onun cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan günlerdir bizim çadırımızı hedef gösteriyor. Bütün basınıyla adeta bizi linç etme kampanyası başlattı. Türkiye ve Kürdistan’da Kürtleri katliamda geçiren bu faşist AKP  zihniyete sınırları dışında yaşayan Kürtlere de tahammül göstermiyor. Elinde gelse Avrupa’da yaşayan Kürtleri de katliamdan geçirecek. Yapılan bu kampanya sonucunda dün gece saatlerinde faşistler tarafından çadırımızın bir bölümü yakıldı” dedi.

Belçika polislerini göreve çağıran Öcalan,” AKP faşistlerine karşı Belçika hükümetini ve emniyetini görev başına çağırıyoruz” dedi.

Xebat Öcalan, çadırın yakılan bölümünü tamir etmekle uğraştıklarını belirterek, eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.