Erkan Burakmak kardeşi Uğur’un yanında toprağa verildi

Sur direnişinde yaşamını yitiren Erkan Burakmak, aynı direnişte yaşamını yitiren ve 3 gün önce toprağa verilen kardeşi Uğur Burakmak'ın yanına son yolculuğuna uğurlandı.

Sur direnişinde yaşamını yitiren Erkan Burakmak, aynı direnişte yaşamını yitiren ve 3 gün önce toprağa verilen kardeşi Uğur Burakmak'ın yanına son yolculuğuna uğurlandı.

Sur direnişinde yaşamını yitiren ve cenazesi günlerdir Malatya'da bekletilen YPS'li Erkan Burakmak, 3 gün önce aynı direnişte katledin kardeşi Uğur Burakmak'ın yanına toprağa verildi. Cenazelere yapılan insanlık dışı uygulamalar nedeniyle teşhis edilemeyen ancak verilen DNA örneği sonucunda teşhis edilen Burakmak, ailesi tarafından Malatya'dan alınarak Silvan'a getirildi. İlçeye bağlı Qurtê (Yolarası) Mahallesi'nde yüzlerce kişi tarafından karşılanan Burakmak'ı taşıyan cenaze aracı konvoy eşliğinde Şifqet Mahallesi'ne getirildi. Köy girişinde de binlerce kişi tarafından karşılanan cenaze dini vecibeleri yerine getirilmek üzere taziye evine götürüldü. 

Dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından PKK bayrağına sarılı Burakmak'ın tabutu omuzlara alınarak "Ey şehid xweyna te li erdê namîne", "şehid namirin" ve "intikam" sloganları eşliğinde mezarlığa kadar getirildi. Defin sonrası "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. 

Ardından konuşan MEYA-DER Eşbaşkanı Hasan Pençe, Kürt halkının devlet zulmüne karşı tarihte görülmemiş bir mücadele gösterdiğini ve hiçbir zaman baş eğmeyeceğini söyledi. 

3 gün içerisinde Sur direnişinde 2 kardeşi devlet güçleri tarafından katledilen Emin Burakmak "Üç gün önce burada başka bir şehidimizi defnettik. Bugün ikicisini defnediyoruz. Üç gün öncede söylediğimiz gibi, eşit, özgür, adaletli ve değerli bir yaşam için bu gençler toprak altına giriyor. Analar çocuklarını toprağa gömerken bile mezarları başında barış istediklerini söylüyorlar. 3 günde iki kardeşimizi yitirdiğimiz için üzüntülüyüz ama devlet bilsin ki baş eğmeyeceğiz. Şehid namirin" dedi.

Erkan ve Uğur'un annesi olan Naşide Burakmak ise "Erkan ve Uğur'un annesi olduğum için başım diktir" dedi. 

Yapılan törenin ardından kitle Uğur Burakmak'ın taziyelerinin devam ettiği taziye evine geçti.