‘Evleri yıkmakla bir halkı yıkamazsınız’

Cizre'de devletin soykırım saldırılarında çeşitli tarihlerde katledilenlerin aileleri, "Evleri yıkmakla bir halkı yıkamazsınız. Biz halkız bitmeyiz. Çocuklarımızın yolundan gitmeye devam edeceğiz" mesajı verdi.

Cizre'de devletin soykırım saldırılarında çeşitli tarihlerde katledilenlerin aileleri, "Evleri yıkmakla bir halkı yıkamazsınız. Biz halkız bitmeyiz. Çocuklarımızın yolundan gitmeye devam edeceğiz" mesajı verdi.
 
Soykırım saldırılarına 80 gün direnen Cizre yaralarını sarıyor. HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Besime Konca ile beraberindekiler Yafes Mahallesi'nde devlet güçlerinin saldırılarında çeşitli tarihlerde yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti. Hediye Şen, Ramazan İşçi, Hadi Özdal, Abdulmecit Yanık, Harun Barın, Mehmet Emin Bayar ve Hasan Tağ'ın aileleri yıkıntılar içindeki evlerinde başları dik konuklarını ağırladı. Burada konuşan Faysal Sarıyıldız, "Biz umut ediyorduk ki çocuklarımız kurtulacaktı. Vahşi devlet saldırıları ile Cizre bu gün yaralandı ancak yine Cizre yaralarını saracak ve direnişi ile Kürdistan'ı anlatacak. Bu günleri birlik ve beraberlik içinde aşacağız" dedi.
 
Ziyaretlerde konuşan Hadi Özdal'ın babası Mehmet Özdal ise çocuklarının davasının takipçisi olacaklarını belirterek, "Bu şeref meselesidir ve asla pişman değiliz" dedi. Özdal'ın eşi Mukadde Özdal ise Hadi'nin son sözlerini hatırlattı. Özdal, "Hadi benle vedalaşırken 'Bana bir şey olursa çocuklarımı bu davanın yolundan gönder' demişti. Erdoğan 'Ben bu halkı bitirdim' demesin. Biz ayaktayız, Ben iki çocuğumu da Hadi'nin yerine göndereceğim ve intikamını alacaklar. Sağ olduğum sürece onun yolunda gideceğim" şeklinde konuştu.
 
Harun Barın'ın babası Hadi Barın ise "Başımız sağ olsun. Gençlerimiz şeref ve namus için canını verdi. Benim oğlum Kürdistan şehididir. Başımız diktir. Bu zulmü kabul etmeyeceğiz. Bir Harun öldürdüler, ama bin Harun onun yerini tutacak. Şehitlerimizin yolundayız" ifadelerini kullandı.
 
Anne Asya Barın ise "Cenazeme bile saygı göstermediler. 5 akreple gömdüm. Cenazelerimiz onlardan hesap soracak. Oğlumun izindeyim" dedi.
 
Evleri yıkmakla bir halkın yıkılmayacağının altını çizen Mehmet Emin Bayar'ın annesi Ayşe Bayar ise şunları söyledi: "Evimizi yıktılar, çocuklarımız yaktılar, ama sanmasınlar ki başımızı eğeceğiz. Biz bitmeyeceğiz, çünkü Kürt gençleri çoktur. Eğer 10 oğlum olsa onları da dağa göndereceğim. Ben başımı Erdoğan'ın önünde eğmeyeceğim. Erdoğan Cizre'ye IŞİD'i soktu. Ama umutlanmasın, biz halkız ve bitmeyiz."