Êzidî halkı Şengal'e saldırıyı protesto etti

Dêrik’teki Newroz Kampı’nda kalan Êzidîler, KDP'nin Türk devletinin desteğiyle Şengal'e saldırmasını protesto etti.

DAİŞ'in 2014’teki katliamlarından Rojava’ya sığınan Êzidîler, Dêrik’in Newroz Kampı’nda kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada KDP’ye karşı durmaları ve ihaneti ortadan kaldırmaları için tüm Êzîdîlere çağrı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sesimizi uluslararası insan hakları örgütlerine ve ilgili tüm kesimlere duyurmak için bugün burada saldırıları kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Şengal halkı TC ve KDP’nin çok yönlü saldırılarına maruz kalmakta ve halkı yıldırmak üzere planlar geliştirilmekte. Êzîdî halkı; TC, Katar, S. Arabistan ve Kürdistan işbirlikçilerinin eliyle 74 fermandan geçirildi.

Bugün Şengal’e yapılan saldırı Erdoğan-Barzani görüşmesi sonrası düzenlendi. Tesadüf olduğunu kim söyleyebilir. Bugün KDP ve Barzani’nin sicili, 2014 Ağustosundan bu yana daha da kabarmış görünüyor. Bu son saldırıları da şüphesiz belirli anlaşmalar ve planlar çerçevesinde gelişti.

Êzîdî halkı olarak KDP’nin Şengal ve Êzidîler üzerindeki komplolarını şiddetle kınıyor, KDP’nin Rojava ve Şengal yolunu kapatmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. KDP’ye destek veren Êzidîlere sesleniyoruz. İhanet elbisesini çıkarın. İhanetin yeri ve hedefi Şengal olmamalı. Önder Apo’ya sonuna kadar mücadele etme sözü veriyoruz.”

Halk, açıklamanın ardından Rojava-Şengal sınırına doğru yürüyüşe geçti.  Êzidî gençler ise saldırılara sessiz kalmayacaklarını ve Şengal’e el uzatılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.