'Faşizme karşı birleşmeliyiz; kesintisiz direniş kararı aldık'

HDP İstanbul İl Örgütü, siyasi soykırım saldırısına karşı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, birlik ve kesintisiz direniş çağrıları yapıldı.

HDP eş genel başkanları ve milletvekillerine dönük siyasi soykırım uygulamasına ilişkin HDP İstanbul İl Örgütü'nün binasında basın toplantısı düzenlendi.

KOÇYİĞİT: ORTAK DURUŞ GEREKİYOR

Toplantıda konuşan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, şunları söyledi: 

"Yıl 2016 ama Türkiye’nin hiçbir şekilde yaşanılanlardan ders almadığı, geçmiş kötü deneyimlerinden olumlu sonuçlar çıkarmadığını görüyoruz. Bu ülkenin önünü açacak eşit, özgür, demokratik bir ülke haline getirecek uygulamalara imza atmadığını görüyoruz. '94’te vekiller Meclis'ten alındığında Kürt sorununda ciddi kırılmalar yaşanmıştı. O kırılmayı onarmak çok uzun zamana yayılmıştı. Bugün bakıldığında aynı süreç tekrardan yaşanıyor. Bunun bilerek ve istenerek yaşandığını görüyoruz. AKP ve Saray tarafından karanlık sürece geçildiğini görüyoruz.
Faşizme karşı ortak bir duruş bizi ancak iyi günlere getirebilir. Nasıl ki Kürt basınına, özgür basına dönük bir saldırı gerçekleşti ve ardından Cumhuriyet gazetesine dönük de gözaltı gerçekleşti... Başkanlık yolunda Saray’ın önünde tek engel Kürtlerdir ve bu yüzden saldırı dalgası gerçekleşmiştir. Ama Kürtlerden sonra Atatürkçülere de dönülecek, aynı Cumhuriyet gazetesine yöneldikleri gibi. Bu yüzden demokratik kesimler faşizme karşı birleşmelidir."

KAYA: BİR OLMA GÜNÜ

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da "Bu, Türkiye’nin geleceği problemidir. Türkiye’nin demokratikleşme problemidir. Eğer birleşilmezse Türkiye karanlığa ve kaosa geçebilir” dedi. 
Kaya, şöyle konuştu: "Başta ana muhalefet partisi olmak üzere hangi partiden olursa olsun, demokrasiye, barışa sahip çıkacağız diyen herkesin HDP’ye yapılan lince karşı erdemli duruş sergilemesi gerekiyor. Bugün HDP’ye yapılan onlara da yapılacaktır. Bütün mazlumların bir ve beraber olma günüdür."

GÜZEL: KESİNTİSİZ DİRENİŞ!

Konuşmaların ardından basın metnini HDP İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel okudu. Güzel, "Partimizin merkezinin bir kararı var. Kesintisiz demokratik direniş kararı. Tüm ilçelerimizin önünde halkımızla birlikte eylemselliğe çağırıyor” dedi.