Ferhat Sarıhan, Bazid'de sonsuzluğa uğurlandı

Cezaevinde beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren Ferhat Sarıhan, son yolculuğuna uğurlandı.

Erzurum Oltu Cezaevindeyken kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Ferhat Sarıhan (23), memleketi Ağrı'nın Doğubeyazıt (Bazîd) ilçesinde düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. 

Cenaze, şehir merkezinde ise binlerce kişi tarafından kaşılanırken, tören dolayısıyla fırın ve eczaneler dışında ilçenin tüm esnafı kepenk kapattı.

Sarıhan'ın cenazesi, karşılamanın ardından önce aile evine götürülerek, komşularından helallik alındı. Ardından omuzlara alınan cenaze, defnedileceği Koçkıran Mahallesi'ndeki Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Yürüyüş sırasında sık sık "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo" ve "İntikam" sloganları atıldı.

'ADALET SAĞLANANA KADAR MÜCADELE'

Mezarlıkta düzenlenen törene Doğubeyazıt Belediyesi'nin eşbaşkanları, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri, MEYA-DER, TUHAYD-DER yöneticileri ve meclis üyeleri de katıldı. Sarıhan'ın naaşı, burada slogan ve zılgıtlar arasında toprağa verildi. 

Törende konuşan HDP İl Eşbaşkanı Yılmaz Dursun, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin büyük bedellerle sürdürüldüğünü vurguladı. Dursun, "Binlerce gencimiz şehit düştü, binlercesinin mezarı bile yok, binlercesi ise dağ başındadır. Adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecektir" dedi.