GÖRÜNTÜLÜ

Frankfurt'ta anma etkinliği: Hayallerini gerçekleştireceğiz

Almanya'nın Frankfurt kentinde, Eylül ve Ekim aylarında yaşamını yitiren gerillalar Ahmet Can ile Fatma Yağmur anıldı.

Hakkari Oremar bölgesinde 19-22 Ekim günleri arasında Türk ordusunun bombardımanı sonucu yaşamını yitiren HPG Gerillası Ahmet Can (Alişer Fırat) ve 8-15 Eylül günlerinde Zagroslar'da yaşamını yitiren HPG Gerillası Fatma Yağmur (Tijda Ekecik) için anma etkinliği düzenlendi.

Almanya’nın Frankfurt kentindeki etkinlik, Ciwanên Azad, Jinên Ciwan ên Azad, TJK-E, DKTM tarafından organize edildi. 
KOMAW adına açılış konuşmasını yapan Ahmet Aktaş, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mirasına sahip çıkma çağrısında bulundu. 

'KAPİTALİST YAŞAMI REDDEDİP ÖZGÜRLÜĞÜ SEÇTİLER'

TJK-E adına bir konuşma yapan Beritan Nisebin ise şunları söyledi: "Alişer ve Tijda arkadaşları yakından tanıyordum. Her ikisinin hayalleri de Kürdistan'a gidip orada mücadele yürütmekti. Alişer ve Tijda arkadaşlarımız bugün Kürdistan şehitler kervanına katıldılar. Kürt halkına yapılan zulüm, imha, işkence karşısında daha fazla sessiz kalmayıp Kürt Özgürlük Hareketi'ne katıldılar. Kürt Özgürlük Hareketi bugün Bakur'da Rojava'da etkili bir mücadele yürütmektedir. Avrupa'nın kapitalist hayatını reddedip özgür bir yaşamı seçen Alişer ve Tijda arkadaşlar gibi, bizler de onların yarım kalan hayallerini gerçekleştirmeliyiz."

'GENÇ KADINLARA MİRAS BIRAKTILAR'

Genç Kadın Hareketi adına okunan açıklamada ise "Şehit Tijda’nın mücadelesi Avrupa’da yaşayan genç kadınlar için bırakılan mirastır ve bize umut veren bu mirasa sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" denildi.
Ahmet Can'nın ablası Nezihe Can ise "Bugün bizleri yalnız bırakmadınız, teşekkür ederiz. Alişer sadece bizim şehidimiz değil, bütün halkımızın şehididir. Gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşma ve açıklamaların ardından 15 dakikalık sinevizyon izlendi. 

Anma, "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.