Fransa’dan ‘Kardeş aile projesine sen de katıl’ çağrısı

CDK-F Eşbaşkanı Rüstem Özay, Fransa’da yaşayan Kürtlerin “Kardeş Aile Projesine” katılması gerektiğini belirterek, “Yıkım ve talana karşı mücadele direnişin parçasıdır. Hepimiz bunun parçası olalım” çağrısında bulundu.

CDK-F Eşbaşkanı Rüstem Özay, Fransa’da yaşayan Kürtlerin “Kardeş Aile Projesine” katılması gerektiğini belirterek, “Yıkım ve talana karşı mücadele direnişin parçasıdır. Hepimiz bunun parçası olalım” çağrısında bulundu.

Saray-AKP çetelerinin Kuzey Kürdistan’da sivil katliamlarla birlikte şehirleri yıkımlara karşı başlatılan “kardeş aile” projesine katılım her gün gittikçe büyüyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde kampanya başlatırken Fransa’da da faaliyet yürüten Demokratik Toplum Merkezleri’nde kampanya başlatıldı. Fransa Kürt Konseyi-CDK-F Eşbaşkanı Rüstem Özay, yaptığı açıklamada ülkede bulunan Kürtlere projeye destek verme çağrısında bulundu.
 
‘BÜYÜK BİR DİRENİŞ YAŞANDI’
 
CDK-F Eşbaşkanı Rüstem Özay, AKP’nin yıkımlarına karşı Kürtlerin direnişine vurgu yaparak, “Kürdistan'da sömürgeciliğin barbarca yürüttüğü soykırım hareketine karşı, Kürt halkı büyük direnerek Türk sömürgeciliğine teslim olmadı. Mehmet Tunç ve Pakize Nayır’ların önderlik ettiği halk direnişini bu kez AKP ve Türk devletinin talan-yıkım ve açlıkla terbiye etme politikasını devreye sokarak tasfiye ederek teslim çalışıyor. Ancak Kürt halkı bu politikaya karşı da büyük direnerek diz çökmüyor, çökmeyeceğini haykırıyor. Açlık-yıkım-talan ve yoksullukla mücadele demokratik özerklik direnişinin ikinci aşamasını teşkil ediyor. Eğer direnişin ikinci aşamasında da hepimiz yer alırsak bir kez daha kaybeden sömürgecilik, kazanan Kürdistan halkı olacağı kesindir. Cizre'de, Sur'da, Nusaybin'de, İdil ve Şırnak'ta yaşayan yurtsever halkımızın açlıkla, susuzlukla, yıkım ve yoksullukla mücadelesini Fransa'da yaşayan biz Kürt halkı ve dostları da büyük bir zafer ve direniş ruhuyla katılalım” dedi.
 
‘KAMPANYA’YA KATILALIM’
 
Kuzey Kürdistan’da bütün Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadele ettiğini vurgulayan Özay, devamla şunları söyledi: “Silopi, Cizre ve Sur onurumuz için, özgürlüğümüz ve şerefimiz için direndi ve bu nedenle evleri başlarında yakılıp yıkılıp talan edildi. Sur ve Cizre için İdil ve Şırnak için, Nusaybin ve Silopi için başlatılan ‘Cizre'den Sur'a her yer evimiz. Gönüllü Aile ol, Kardeş Aile'nin yaralarını birlikte sar’ çalışmasına ve yine Heyva-Sor'un yürüttüğü maddi kampanyasına Kobanê'de kazanılan zafer ruhuyla katılalım Kürt çocukları Berivanlar'ı, Arjinler'i, Mazlumlar'ı, Zilanlar'ı, Agit ve Rubarlar'ı kurtararak Türk sömürgeciliği ve AKP devletinin soykırım ve göç ettirme politikalarını boşa çıkartalım maddi katkıda bulunmak ve ‘Kardeş Aile olalım’ kampanyasına katılmak için demokratik toplum merkezlerine baş burabilirler.”