Gelawêj Festivali soykırım saldırılarında tutuklananlara adandı

20’nci Gelawêj Kültür-Sanat ve Aydınlanma Festivali Türk devleti tarafından siyasi soykırım saldırılarında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları ve seçilmişlere adandı.

20’nci Gelawêj Kültür-Sanat ve Aydınlanma Festivali sabah saatlerinde Süleymaniye’de başladı.  YNK Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar, festival yönetiminin mesajını okudu.

Mele Bahtiyar, yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Maalesef Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve diğer arkadaşlarımız, Türk devletinin düşmanca politika ve uygulamalarının bir sonucu olarak Türkiye zindanlarında tutulduklarından bugün burada hazır olamadılar. Gelawêj Festivali’nin bir yöneticisi olarak hepimiz adına bu festivalin adını Selahattin Demirtaş Festivali olarak adlandırıyor ve buradan kendisine selamlarımı gönderiyorum.”

Bahtiyar, “bilmiyorum ama sanırım düşman tarihimizi hiç okumamış. Şairin de söylediği gibi bizler hiçbir zaman yenilmeyiz” diye konuştu.

Mele Bahtiyar konuşmasının devamında öğretmenlerin düzenlediği eylemlilikleri de desteklediklerini belirterek  “Öğretmenleri destekliyorum. Çünkü öğretmenler haklarını medeni ve sivil çalışmalar yoluyla talep ettiler ve eylemlerine farklı ellerin müdahale etmesine izin vermediler” dedi.