Genç’in 20 köyünde sokağa çıkma yasağı

Bingöl’ün Genç ilçesinde 20 köyde ve bu köylere bağlı 82 mahalle ile mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasakla birlikte operasyon başlatıldı.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı 20 köyde ve bu köylere bağlı 82 mahalle ile mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik tarafından yasağın duyurulması ardından 20 köy, 82 mahalle ve mezraya giriş çıkışlar kapatılırken, askeri operasyon başlatıldı.

Valilik açıklamasına göre, Genç'te yasak ilan edilen köy, mahalle ve mezraların isimleri şöyle: “Karcı, Yelkaya, Üçgül, Döşekkaya, Direkli, Ericek, Servi, Harmancık, Çoban Çeşmesi, Sarıbudak, Yaydere, Büyükçağ, Çevirme, Yayla, Şehitköy, Yeniyazı, Doğanca, Bulgurluk ve Yolaçtı köyleri ile bu köylere bağlı mahalle ve mezralar Ekincik, Dergek, Koyunlu, Ekmekli, Demirlibağ, Karaoluk, Boğaziçi, Gökçebağ, Gelincik, Gölyanı, Arıtaş, Büyükköy, İbrahimler, Sancaklı, Küplüce, Kocakaya, Usluca, Taşören, Ekinli, Çomak, Aktoprak, Dedeçavuş Erdem, Yeniçevre, Armağanlı, Doludere, Oluklu, Evrencik, Bançebaşı, Saklıca, Ericek, Akıncı, Akçasüt, Çetinkaya, Toklu, Coşkunlar, Varvusan, Selila, Mezraa, Hasenan, Taşkapı, Üzümcük, Mezraayısağır, Havrir, Çiçekli, Tepecik, Eskiköy, Bağış, Ulutaş, Alan, Kilimli, Yazmalı, Savaş, Taşkapı, Aslancık, Yuvalı, Gümüşlü, Köklü, Açıkkalın, Kazancık, Fırat, Kaldırım, Işıkoluk, Tepecik, Kirişli, Konacık, Yumrulu, Tımarlı, Abdi, Kulincik, Arpaçay, Düzyayla, Dibek, Bürnek, Develi, Direkli, Bulgurlu, Sağlık, Çevreli, Kozankaya, Ürünlü ve Karaoluk arasında kalan bölge.”