Genelkurmay Başkanı Şırnak’taki 'operasyon merkezine' helikopterle gitti

Şırnak’ta 20 bin asker ve ağır savaşa rağmen özyönetim direnişi karşısında aylardır ilerlemekte zorlanan Saray çetelerini Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ziyaret etti.

Şırnak’ta 20 bin asker ve ağır savaşa rağmen özyönetim direnişi karşısında aylardır ilerlemekte zorlanan Saray çetelerini Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ziyaret etti. Akar, Saray çetelerinin sürdürdüğü soykırım operasyona ilişkin bilgi aldı.

Şırnak’ta özyönetim iradesine yönelik ağır savaş ile başlatılan soykırım saldırıları 54’üncü gününe girerken, Saray çeteleri YPS ve YPS-JİN üyelerinin direnişi nedeniyle ilerleyemiyor. 20 bin asker ile kentini etrafını kuşatarak tanklardan yapılan bombardıman ile evlerin yerle bir edildiği kentte, devlet güçleri aylardır YPS-YPS/JİN’nin direnişini kıramadı.

Akar’a Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak da eşlik etti.

Akar ve beraberindeki heyet askeri helikopterle kent merkezindeki Çakırsöğüt 1.  Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na geçerek, operasyonun yönetildiği kriz merkezini ziyaret etti.

Aylardır denenmedik yöntem bırakmayan devlet güçleri, YPS ve YPS-JİN üyelerinin direnişi karşısında çareyi Şırnak etrafında mevzi kazmakta bulmuştu.