GÖRÜNTÜLÜ

Gerilla alanlarında Newroz kutlamaları sürüyor

Askeri törenin ardından günün anlam ve önemine ilişkin gerillalara bir toplantı yapan Amed Malazgirt, burada Newroz’un günümüzde ulaştığı düzeye dikkat çekti.

Gerilla alanlarında Newroz coşkusu devam ediyor. Medya Savunma Alanlarında yapılan Newroz kutlamalarına Halk Savunma Merkezi Karargah üyesi Amed Malazgirt, HPG Komuta Konseyi Üyesi Kendal Glord ve YJA Star komutanlarından Gelaweş Colemerg ile çok sayıda gerilla katıldı. Askeri törenle başlayan Newroz kutlamasına HSM Karargah üyesi Amed Malazgirt bir konuşma yaptı.

Askeri törenin ardından günün anlam ve önemine ilişkin gerillalara bir toplantı yapan Amed Malazgirt, burada Newroz’un günümüzde ulaştığı düzeye dikkat çekti. Malazgirt, Mazlum Doğan’ın Amed zindanlarında yarattığı direniş ruhuna değinerek  konuşmasına şöyle devam etti; “Nasıl ki Mazlum Doğan üç kibrit çöpüyle Newroz’u kutladı ve Newroz ateşini gürleştirdiyse, bugün de o ateşle Newroz bütün Kürdistan’da milyonlarla kutlanıyor ve direniş ateşi daha da yükseliyor. Sömürgeci Türk devletinin tüm imha ve inkar siyasetine rağmen Newroz’un direniş ruhu her geçen gün daha da büyüdü. Cizre’de de Mehmet Tunç şahsında ortaya çıkan teslimiyet ve ihaneti kabul etmeyen ruh Mazlum Doğan’ın geliştirdiği ve büyüyerek bugünlere gelen Newroz ruhudur. Bugünde sömürgeci Türk devleti Kürdistan’da katliamlar yapıp direniş ruhunu yıkmak istiyor. Yine ihaneti dayatmak için elinden geleni yapıyor, Kürdistan halkı bu sömürgeciliğe karşı direnişin nasıl olduğunu göstermektedir. Şimdi de büyük bir mücadele yürütülüyor.  Cizre’de Mehmet Tunç, ihaneti, teslimiyeti kabul etmedi ve direniş ruhuyla ihaneti parçaladı. İhaneti parçalayan bu ruh Mazlum Doğan’ın ruhudur. Tarihte de nasıl ki Türk sömürgeci sisteminin yanında yer almış hain, işbirlikçiler olmuş ve katliamlara sebep olmuşlarsa, bugün de faşist AKP diktatörlüğünün uşağı olmuş çapulcular Kürdistan’da gelişen ruhu tasfiye edip ihaneti geliştirmek istiyorlar. Tüm Kürdistan tarihi ve PKK’nin çıkışından bu güne kadar yerel ve uluslararası güçler Kürtlere teslimiyeti, boyun eğmeyi, uşaklığı ve ihaneti farz kılmış ve bu yolla tasfiye ve yok etmeyi hedeflemişlerdir. Diyarbakır zindanında Mazlum Doğan yoldaş şahsında alevlenen PKK’nin özgürlük direnişi sürekli büyüyerek günümüze kadar gelmiş ve 2016 Newroz’unda Sur, Cizre, Şırnak, Silopi, Farqin ve Gever’de Mehmet Tunçlar, Pakizeler, Sêvêler öncülüğünde doruğa ulaşarak her türlü teslimiyet, ihanet ve tasfiye politikalarını parçalamış ve özgür inşa yolunda büyük bir ivme kazanmamıza vesile olmuşlardır. En ağır kış koşullarında Kürdistan şehirlerinde sergilenen bu özgürlük direnişi Newroz ateşiyle daha da gürleşerek 2016 yılını Özgür Önderlik ve Özgür İnşa yılı kılacaktır. Bu temelde bir kez daha tüm yurtsever Kürdistan halkını, dostlarını, devrimci ve demokratları PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük direnişine Newroz coşkusuyla katılmaya davet ediyor, Önder APO’nun, dağlarda, zindanlar da ve şehirlerde direnen yoldaşların Kürdistan halkının newroz bayramını kutluyoruz.’’

Konuşmalardan sonra gerillalar halaylar çekerek Newrozu kutladı…

...