Gerilla eylemlerinde 15 asker öldürüldü

HPG BİM, 2 ve 3 Temmuz’da düzenlenen gerilla eylemlerinde, 15 askerin öldürüldüğünü, 2 kirpi ve 1 akrep tipi zırhlı aracın da imha edildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM, 3 Temmuz günü YJA Star gerillalarının Nusaybin’deki Gurinê karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu eylemde 2 askerin öldürüldüğünü vurgulayan HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “3 Temmuz günü saat 14.00'te Hakkari'nin Şemzinan ile Yüksekova ilçeleri arasında hareket halinde olan bir konvoya yönelik güçlerimiz ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiş ve 2 asker öldürülmüştür. Ayrıca bu eylemde 1 kirpi ve 1 akrep tipi zırhlı araçları da darbelenmiştir. TC ordusu burada yaklaşık 3 saat kalarak sivil araçları kendilerine kalkan olarak kullanmışlardır.

2 Temmuz günü saat 07.45'te gerillalarımız, Şemzinan alanındaki Durê karakolunda bulunan askerlere yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirilmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

3 Temmuz günü saat 18.30'da Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Elemun karakolundaki bir grup askerin hareketliliğe yönelik olarak güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiş ve bu gruptan 3 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra Elemun karakolu Zendura tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

ASKERİ KONVOYDAKİ KİRPİ ARACI HEDEF ALINDI

2 Temmuz günü saat 03.10'da gerilla güçlerimiz Van'ın Başkale ilçesine bağlı Nobirn ve Qereçiya köyleri arasında geçmekte olan TC ordusuna ait bir konvoyda bulunan kirpi tipi zırhlı araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmişti. Bu eylemde elde edilen bilgilere göre Kirpi tipi zırhlı araç imha olurken 6 asker de öldürülmüştür.

YJA STAR GERİLLALARINDAN EYLEM

3 Temmuz günü saat 19.30'da YJA Star güçlerimiz Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Gurinê karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Ayrıca güçlerimiz TRT'ye ait bir vericiyi de etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir. Eylemden sonra Gurinê karakolu çevresindeki alanı ağır silahlarla rastgele taramıştır. Bu eylem Lice'deki operasyonda halka yapılan saldırılara misilleme olarak gerçekleştirilmiştir.

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçesindeki korucular operasyonlara katılıp aynı zamanda pusulamalar da yapmaktadırlar. Bu bölgedeki korucuların TC ordusunun özel savaş oyunlarına ve Kürdistan'da gerçekleştirilen imha konseptine alet olmamalıdırlar.

KİRYAREŞ KARAKOLU’NA SUİKAST EYLEMİ

2 Temmuz günü Şırnak’ın Cudi alanında bulunan Kiryareş Karakolu’na yönelik güçlerimiz suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra Kiryareş Karakolu ağır silahlarla çevresini rastgele taramıştır.”

SAVAŞ UÇAKLARI GERİLLA ALANLARINI BOMBALADI

HPG BİM, Türk savaş uçaklarının 3 Temmuz günü 11.00 - 12.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Ertuş kalesi ile Ertuş köyü boğazını bombaladığını da belirtti.

HPG BİM, aynı gün saat 11.30 - 11.40 arasında savaş uçakları Metina alanına bağlı Stuna tepesini bombaladığını da açıkladı.