GÖRÜNTÜLÜ

Gerilla kameraları Türk ordusunu boşa çıkarmaya devam ediyor

Gerilla TV, 8 Temmuz’da Şemdinli-Oremar hattındadaki Xapuşke ve Zeyte’deki Türk askerlerine yönelik yapılan eylemlerin görüntülerini yayınladı.

HPG ve YJA Star gerillaları 8 Temmuz sabahı Hakkari’nin Şemdinli ilçesi sınır hattından başlayarak Oremar hattına kadar 11 askeri noktaya eş zamanlı eylemler düzenlemişti.

Türk ordusunun kendi asker ölülerini saklamak için alanda 19 ‘gerillayı etkisiz hale getirdik’ haberleri ise HPG kaynaklarınca yalanlamıştı. Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, sabah erken saatlerde başlayan gerilla eylemleri ile şoka giren Türk askerleri etraflarını rastgele tarayarak çok sayıda askerin ölmesine sebep oldular.

HPG, bu eylemlerin detaylarını daha önce kamuoyuna açıklamıştı. HPG’ye göre, Xapuşke eyleminde en az 7 asker öldürüldü. Ancak diğer noktalarda çok sayıda ölü ve yaralı askerlerin olduğunu açıklayan HPG, bu sayıyı netleştirememişti.

Gerillaların şafak vakti 11 ayrı noktaya gerçekleştirdiği eylemlerle sarsılan Türk ordusu ‘çok sayıda gerilla etkisiz hale getirildi’ yalanına sığınarak, bu eylemleri ve yaşanılan çatışmaları gündem dışında tutmak istedi. Ancak HPG kaynakları, özellikle Xapuşke ve Zeyte askeri noktalarına gerçekleştirilen eylemlerin Kamera görüntülerinin çekildiğini ve kısa bir süre içinde de bu görüntülerin kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisini vermişti.

Söz konusu görüntüler bugün Gerilla TV tarafından yayınlandı.

 İŞTE O GÖRÜNTÜLER: