Gerilla Türk askerinin tepesini bastı: 13 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çukurca’daki Koordine tepesinde Türk ordusuna yönelik gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM tarafından yapılan açıklamada, mevzi ve konteynırlarda kuşatmaya alınan askerlerden 13’ünün öldürüldüğü, onlarca askerin ise yaralandığı bildirildi. Eylemde 1 gerillanın yaşamını yitirdiği bildirildi.

HPG-BİM açıklamasına yer alan eylemin ayrıntıları şöyle:

‘’3 Mayıs günü saat 23.00’te güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesine yönelik kapsamlı bir baskın eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde güçlerimiz tepeyi hedef alarak ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Eylem esnasında tepenin çevresi Kobra tipi helikopterler tarafından vurulurken, güçlerimiz Kobra helikopterleri vurarak alandan uzaklaştırmıştır. Aynı zamanda Ertuş, Güvenlik tepesi, Êriş ve Bılican karakolları eylem alanı ve çevresini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

13 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ, 10 ASKER YARALANDI

Yaklaşık 1 saat süren çatışmalarda tepeden bulunan 3 konteynır imha edilmiş ve bir çok mevzi de darbelenmiştir. Saldırı grubunda bulunan 2 arkadaşımız tepeye girmiş, tepede bulunan konteynır ve mevzileri etkili vurmuştur. Bu konteynır ve mevzilerin tümü yanmıştır. Bu eylemde net 13 asker öldürülürken 10’larca asker ise yaralanmıştır. Eylemden sonra güçlerimiz tepeyi havanlarla yoğun bir şekilde vurmuştur. TC ordusu ölü ve yaralılarını Skorsky helikopterler ile 3 kez kaldırmıştır.

Gerçekleşen kapsamlı eylemler sonucunda bir arkadaşımız şehit düşerken, 2 Gerillamız ile ise bağlantı sağlanamamıştır.’’

TÜRK ASKERİ KÖYLÜLERE SALDIRDI

HPG-BİM açıklamasının devamında, Türk askerlerinin Küçük Cilo alanındaki Sincê civarında bir sivili katlettiğini belirtti. Açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

3 Mayıs günü saat 10.30’da Güney Kürdistan sınırında bulunan Küçük Cilo alanına bağlı Sincê köyünden 5 yurttaş köylerine gitmek istedikleri esnada köyün yamacındayken TC ordusu askerlerince bilinçli hedef alınarak obüs, havan ve ağır silahlarla vurulmuşlardır. İşgalci TC devletinin bu saldırısı sonucu 1 yurttaş yaşamını yitirirken 1 yurttaşta yaralanmıştır.  Aynı gün yaşamını yitiren köylünün cenazesini almak isteyen köy halkı yeniden hedeflenerek bombalanmıştır. Köy halkı cenazelerini alamayarak geri dönmek zorunda kalmışlardır.