GÖRÜNTÜLÜ

Gerilla vuruyor, Gerilla TV kaydediyor: İşte görüntüler

11 Mayıs tarihinde Şırnak’ın Risor alanında Türk askerlerine yönelik gerçekleştirilen gerilla eyleminin görüntüleri Gerilla TV tarafından yayınlandı.

Eyleme ve görüntülere ilişkin açıklama yapan HPG basın İrtibat Merkezi-BİM, düzenlenen sabotaj eylemlerinde toplam 5 askerin öldürüldüğü belirtti. Görüntülerde, tepede mevzilenen askerlerin imha edildikleri görülüyor.

Türk özel savaş medyasının, Kürdistan’daki gerçeği manipüle ettiğini belirten HPG Basın İrtibat Merkezi, savaşın gerçek boyutlarını ve verilerini açıklamaya devam edeceklerini vurguladı.

HPG BİM açıklamasında şöyle denildi:

Saray ve AKP hükümetinin talimatı ile Kürdistan da yürütülen insanlık dışı savaşın en önemli ayaklarından biri de medya ve basın faktörüdür. Türk özel savaş merkezlerince yaygın bir medya ordusu ile çalışan, izlendiğinde her operasyonun büyük başarı kazandığı naralarını yükselten bu medya kuruluşları gerçeğin gölgesine bir adım dahi yaklaşmaktan korkmaktadırlar. Bu yüzden halkımız ve kamuoyu karşısında tarihi sorumluluklarımız gereği HPG olarak, Kürdistan da süren savaşın gerçek boyutlarını açıklamaya ve verileri paylaşmaya devam ederek görevimizi yerine getireceğiz.

11 Mayıs günü Şırnak'a bağlı Risor alanında TC ordusu ve korucuların da katılımıyla bir operasyon yürütülmüştü. Gerillalarımız Kaniya Kaymakam köyü yakınlarında bulunan Deriyê Sêwo'da operasyona çıkan askerlere yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve eylem sonucunda 3 asker öldürülmüştür. Sabotaj eylemi ile eş zamanlı suikast eylemleri gerçekleştirilmiş ve 2 asker daha öldürülmüştür.

Gerilla TV sitemiz üzerinden gerçekleşen bu eylemin görüntüsünü halkımız ve kamuoyu ile paylaşıyor, savaşın gerçek sonuçlarının tarafımızca en doğru biçimde yansıtılacağını belirtiyoruz.’’