Gerillala Oremar-Şemzinan hattında kapsamlı eylemler gerçekleştirdi

HPG/YJA Star gerillaları 11 karakol ve tepeye geniş kapsamlı eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde çok sayıda asker öldürüldü. 1 tank imha edildi, 1’i de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 8 Temmuz günü saat 04.00'te gerilla güçlerinin Hakkari'nin Oremar - Şemzinan hattında geniş kapsamlı eylemler gerçekleştirdiğini belirtti . HPG, gerillaların Rubarok, Grana, Zeytê, Mamreş karakolları ile Xapuşkê, Tepê Çeta, Leylek, Şehit Rahime, Şehit Zerdeşt, Şehit Karker ve Şehit Gafur tepeleri alanındaki Türk ordusunun askerlerine yönelik eş zamanlı eylemler düzenlediğini kaydetti.

Eylemin ayrıntılarına ilişkin şunlar ifade edildi:

5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“Xapuşkê tepesine 2 koldan sızman yapan Gerilla birimlerimiz askeri mevzileri etkili bir şekilde vurmuştur. Ayrıca 6 koldan ağır ve ferdi silahlarla Xapuşkê'deki 3 küçük tepe de bulunan askerler ile Komuta merkezi olan çadırlar etkili bir şekilde vurmuştur. Yaklaşık 1 saat süren eylemlerde 2'si ağır silah mevzisi olmak üzere toplam 4 mevzi imha edilirken netleştirilen 5 asker de öldürülmüştür. Buradaki ölü ve yaralı asker sayısı daha fazladır.

Eşzamanlı olarak güçlerimiz havan toplarıyla Rubarok, Grana ve Tepê Çeta karakollarını etkili bir şekilde vurmuş ve birçok havan roketi karakol binasına isabet etmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

1 TANK İMHA EDİLDİ, 1 TANK DA DARBELENDİ

Yine Gerillalarımız Zeytê ve Mamreş karakolunu ağır, orta ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Zeytê karakolunun nizamiyesi ve burada bulunan 1 tank hedef alınarak vurulmuş ve nizamiye kulesi ile tank imha edilmiştir. Yine Mamreş karakolunda bulunan bir tankı da hedef alarak vurulmuş ve darbelemiştir. Bu eylemlerde netleştirilen 2 asker öldürülmüştür. TC ordusu ölü ve yaralılarını Gümrük binasına kaldırmıştır.

Aynı gün saat 05.45 - 06.45 arasında Gerillalarımız Şehit Rahime, Şehit Zerdeşt ve Şehit Karker tepeleri çevresinde konumlanan askerleri ağır silahlarla vurmuştur. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Güçlerimiz saat 07.00 - 08.00 arasında ise 5 ayrı koldan yoğun bir şekilde Şehit Gafur tepesi çevresinde konumlanan askerleri vurmuştur. Havanların da kullanıldığı bu eylemde 5 hava roketi askerlerin bulunduğu noktalara isabet etmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

Güçlerimiz öğleden sonra saat 12.30 - 13.00 arasında Leylek tepesinde bulunan mevzileri de ağır silahlarla vurmuştur.

Eylemden sonra TC ordusuna ait savaş uçakları Mergê, Dola Zeytê, Xapuşkê, Tepe Xwedê, Tepê Şehit Faraşin ve Tepê Şehit Diren alanlarını bombalarken alanda bulunan karakolları ise obüs, havan, tank ve misket topları ile bu alanları bombalamıştır.

3 GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

Gerçekleştirilen bu eylemlerde 3 gerillamız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.